Yalova- Bursa yolu üzerindeki tatbikata İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Yalova İtfaiyesi, İl Sağlık Müdürlüğü, Yalova Emniyet Müdürlüğü ve UMKE’den 65 kişilik bir ekip katıldı.

Senaryo gereği Bursa’dan Yalova yönüne gelen ve tankında amonyak bulunan bir tankerde sızıntı meydana geldiği haberini alan Yalova Emniyet Müdürlüğü, hemen olay yerine giderek yolu trafiğe kapatıp çevre güvenliğini sağladı. Ardından sızıntının meydana geldiği tankerin yanına gelen İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Yalova İtfaiyesi kimyasal maddelere karşı yalıtılmış kıyafetler giyen ekiplerle tankere yaklaştı. İlk olarak sürücüyü güvenli bir bölgeye çeken ekipler ardından sürücüyü kimyasallardan arındırmak için yıkadı. Ardından sürücüyü sedye ile ambulansın yanına götüren ekipler sağlık ekiplerine teslim etti. Tanker sürücüsü ilk müdahalenin ardından ambulansla Yalova Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Daha sonra sızıntının devam ettiği amonyak yüklü tankere yaklaşan ekipler ilk olarak sızıntıyı kesti. İtfaiyeye ait bir araç ise tankeri suyla yıkayarak kimyasallardan arındırdı. Ardından yola sızan amonyak da yine suyla temizlendi. Yolun açılmasını bekleyen sürücüler ise tatbikatı gerçek sanarak korku dolu gözlerle izledi.

Yalova Valisi Esengül Civelek ile il protokolünün de izlediği tatbikat sonrasında bilgi veren Vali Civelek, "Son derece başarılı bir tatbikattı. Dilerim bu tür endüstriyel kazalarla karşılaşmayız. Ancak karşılaşmamız halinde de ilimizin kapasitesini bir değerlendirmiş olduk" diye konuştu.



SG(FK/BT)