Kınık'a bağlı Dündarlı Köyü'nde oturan Zeliha Kozlu, dün saat 18.00 sıralarında, eşi Ahmet Kozlu ile birlikte, 2 gündür haber alamadığı, arıcılık yapan ağabeyi Osman Bilen'in Atatürk Mahallesi'ndeki evine gitti. Bahçe kapısının kilitli olması üzerine Zeliha Zorlu, ağabeyinin komşusu Ahmet Demir'den yardım istedi. Bahçe duvarından atlayıp, içeri giren Demir, evin giriş kapısı önünde Bilen'in cesedi ile karşılaşıp, jandarmayı aradı.

Olay yerine gelen jandarma ekipleri, akciğer ve tansiyon hastası Bilen'in neden öldüğünü belirlemek için Kınık Toplum Sağlığı Merkezi'nden doktor istedi. 

Buradan gelen doktor, cesedi incelemek üzere çevirdiğinde, karın ve boyununda bıçak darbeleri olduğunu farkedip, konuyu savcılığa intikal ettirdi. Savcı ve jandarmanın olay yerinde yaptığı incelemede, Bilen'in evin içinde bıçaklandığı, yardım istemek için kapıya geldiği sırada yere yığılıp, öldüğünü belirlendi. Kınık Toplum Sağlığı Merkezi'nde yapılan ön otopsisinde Bilen'in 2'si karnında, 1'i de boynunda olmak üzere 3 bıçak darbesiyle öldüğü tespit edildi.

2 yıl önce 55 yaşındaki Halide Bilen ile hayatını birleştiren Osman Bilen'in, 2 ay evli kaldıktan sonra ayrıldığı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürerken, jandarma, Bilen'in katilinin yakalanması için çalışma başlattı.

Ağabeyinin kendi halinde biri olduğunu belirten Zihni Bilen, "Bunu kim niye yaptı bilemiyorum. Kendisinin üçüncü evlilğini yaptığı eşiyle sorunları vardı. Boşanma davaları sürüyordu. Katillerinin bir an önce bulunmasını istiyoruz" dedi. Ağabeyinin evine 15 gün önce de hırsız girdiğini anlatan Bilen, "Sadece cep telefonu çalınmıştı. Önemsemediğinden jandarmaya haber vermemişti" diye konuştu.