Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan, hakkındaki imar plan ve yönetmeliklerinde usulsüzlük iddiası nedeniyle yürütülen soruşturma kapsamında 2009 yılındaki yerel seçimler öncesinde görevinden alındı. Yerel seçimlerde görevine dönen Saruhan, hakkında açılan davanın ardından 24 Ağustos 2010 tarihinde İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alındı. Geçen 20 aylık sürede Saruhan hakkında 15 dava açıldı. Saruhan, bu davaların 9’undan beraat etti. 2 davası devam ederken, 3 ’ü de temyize gitti. Saruhan, ikinci kez görevden alınmasıyla ilgili olarak Muğla 2'nci İdare Mahkemesi’nde dava açtı. Mahkeme yürütmenin durdurulması kararı verdi. İçişleri Bakanlığı’nın 30 gün içinde kararı temyiz etmemesi nedeniyle Saruhan görevine döndü.

Dün kaymakamlıktan göreve iade yazısını alan Saruhan, bugün sabah belediyeye geldi. Belediye binasına girişte alkış yağmuruna tutulan Mustafa Saruhan'ın heyecanlı olduğu gözlendi. Kendisini beklemeye gelenlerin tek tek elini sıkarak belediyeye giren Saruhan'ı CHP Bodrum İlçe Başkanı Okan Özsu, eski başkan Durmuş Ali Öztürk, CHP Bodrum ilçe yönetimi, Yalıkavak belde yönetimi ve belediye meclis üyeleri çiçeklerle karşıladı. Saruhan, 21 aydır başkanlığa vekalet eden Nevcihan Özcan’dan görevi devraldı.

“BU ZEMİNLER KAYGAN”

Tekrar koltuğuna oturan başkan Saruhan, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bu görevleri yapan herkesin başına bu gibi olayların gelebileceğini belirten Başkan Saruhan, “Allah nasip ederse kaldığımız yerden görev süremizi tamamlayana kadar, gücümüzün sonuna kadar çalışmayı düşünüyoruz. Tabiki bu işte yalnız olmayacağız, arkadaşlarımızla birlikte çalışacağız. Yaşadığımız coğrafya, ülkemizin şartları, çevremizdeki oluşumlar ortada. Çevremizi de ona göre kuşatmamız ve oluşturmamız gerekiyor. Bu da bir gerçek, yoksa bu zeminler kaygan. Bugün benim için, yarın bir başkası için, yani kamu görevi yapan herkes için olabilecek şeyler. Bodrum ismi altında, yarımadada bu görevleri yapmak zor. Fedakarlık istiyor. Tabii bu güne kadar arkadaşlar benim yokluğumda ellerinden geleni yapmaya gayret sarf ettiler, teşekkür ediyorum hepsine. Gerek personelime, gerek çalışma arkadaşlarıma. Bundan sonrası için yeni bir enerjiye ihtiyacımız var. Bütün Yalıkavak'ın, hatta Bodrum'un ihtiyacı var. Biz seçilmiş insanlar, bu enerjiyi vermek zorundayız. Ben bu enerjiyle doluyum” dedi.

Başkanlık görevine 21 ay vekalet eden Nevcihan Özcan ise “Çok mutluyum, adalet yerini buldu” dedi.