Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne (KOM) bağlı Mali Büro Amirliği ekipleri, otoyol üzerinde durumundan şüphelendikleri 27DL 886 plakalı otomobili durdurmak istedi. Ekipleri fark edince aracı ters yöne doğru sürerek kaçmak isteyen V.K., kısa süren kovalamacanın arkasından yakalandı. V.K. gözaltına alınırken, otomobil ise Emniyet Müdürlüğü bahçesine çekilerek incelemeye alındı.

Tescil kayıtlarından trafiğe çıkması sakıncalı olan otomobilin kapı iç döşemeleri ile koltuklarını söken ekipler paketler halinde sigaralar buldu. Otomobilin motor ve şasesini incelemek için kapağı açan ekipler, ilginç bir manzara ile karşılaştı. Motorunun altına özel bölme hazırlanan otomobile ikinci bir yakıt deposu yerleştirilip, gerçeğinin ise sigara zulası olarak kullanıldığı saptandı. Mali Büro Amirliği ekipleri, otomobilde 5 bin paket kaçak sigara ele geçirdi.

Şüpheli sürücü V.K., 'gümrük ve tekel kanununa muhalefet' suçundan ifade verirken, Sigara kaçakçılığından daha önce de hakkında işlem yapıldığı anlaşılan V.K., 50 bin lira para cezası kesilerek serbest bırakıldı. Kaçakçılıkta kullanılan otomobile el konuldu.



FK(OA/CK)