Kemer Beldesi Bayır Köyü yakınlarında kamyonuyla mola veren 48 yaşındaki Mustafa Borazan geçen 12 Ağustos'ta, 41 yaşındaki Osman Sevinç ise 9 Ekim'de av tüfeğiyle vurularak öldürüldü. Cinayetler araştırılırken, 30 Kasım'da iki olayın meydana geldiği bölgeye yakın Sahil Ceylan Köyü'nde, çobanlık yapan 56 yaşındaki Hüseyin Orpak'ın yanmış haldeki cesedi bulundu. Jandarma ekiplerinin araştırması sonunda, kamyon şoförleri Mustafa Borazan ve Osman Sevinç'i av tüfeğiyle Hüseyin Orpak'ı ise yakarak öldürdükleri gerekçesiyle adliyeye sevk edilen 8 kişiden Salim O. ve İsmail Y., çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

DAMATLAR AZMETTİRİCİ

Mustafa Borazan ve Osman Sevinç'i 'tasarlayarak kasten öldürmek' ve 'gasp' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Salim O. ve İsmail Y., çoban Hüseyin Orpak'ın yakılarak öldürülmesine ilişkin davada, 'silahla yaralama' ve 'yakalanmamak amacıyla kasten öldürmek' suçlarından ömür boyu hapis cezası istemiyle hakim karşısına çıktı.

Hüseyin Orpak'ın damatları Yıldırım K. ile Mehmet Ç. de 'öldürmeye azmettirmek' iddiasıyla tutuksuz yargılandıkları davanın duruşmasında sanık sandalyesine oturdu.

'10 YIL ÖNCE KAYADAN ATMANIN İNTİKAMI' YAZILI NOT SORULDU

Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında sanıklara, öldürülen Hüseyin Orpak'ın yanında bulunan '10 yıl önce kayadan atmanın intikamı' yazılı not ve olayın nasıl gerçekleştiği soruldu. Hakkındaki iddiaları reddeden İsmail Y., olayla ilgisinin olmadığını, azmettirici olarak yargılanan Yıldırım K. ile Mehmet Ç.'yi tanımadığını kaydetti.

'20 BİN TL İÇİN YAPTIK'

Diğer sanık Salim O. ise cinayetin Hüseyin Orpak'ın damadı Mehmet Ç. tarafından azmettirildiğini, her şeyi İsmail Y.'nin planlayıp organize ettiğini savundu. Olaydan 2 gün önce Mehmet Ç. ile birlikte cinayetin işlendiği bölgeye keşfe gittiklerini belirten Salim O., cinayet günü sadece otomobilde beklediğini, evden gelen silah sesleri üzerine olay yerine gittiğini söyledi.

'NOTU BEN YAZDIM'

Sailim O., cinayeti Mehmet Ç.'den alacakları 20 bin TL için işlediklerini belirtti. Salim O., "Cinayet günü akşam saatlerinde İsmail Y. ile birlikte Hüseyin Orpak'ın evine gittik. Gece karanlığı ile birlikte İsmail Y. otomobilden inerek eve doğru gitti. 15- 20 dakika sonra evden silah sesi geldi. Silah sesini duyunca eve doğru gittim. Kırık pencere camından içeri baktığımda Hüseyin Orpak'ı yüzü kanlar içinde yerde yatarken gördüm. İsmail Y.'nin Hüseyin Orpak'ı vurmuş olduğunu düşündüm. İsmail Y. beni içeri çağırıp anlaşmamız gereği bir not yazmamı istedi. Ben de yazdım" dedi.

Kayınpederi Hüseyin Orpak'ı öldürmeye azmettirmekten yargılanan Mehmet Ç. ise suçlamaları kabul etmedi. Kayınpederi ile aralarında husumet bulunmadığı belirten Mehmet Ç., "Salim O.'yu birkaç kez çalıştığım restoranda gördüm, tanımıyorum" diye konuştu.

BALDIZINI KAÇIRMIŞ

Azmettirici olarak sanık sandalyesine oturan Hüseyin Orpak'ın eski damadı Yıldırım K. ise olay tarihinde cezaevinde olduğunu belirtti. Hüseyin Orpak'ın damadıyken eşinden ayrıldığını, ancak kayınpederi ile bir sorunu bulunmadığını kaydeden Yıldırım K.'ya, eski eşinin kız kardeşini neden kaçırdığı soruldu. Ayrıldığı eşinin küçük kardeşi Vahide Orpak'ı kaçırmadığını anlatan Yıldırım K., "Vahide kendi rızasıyla benimle geldi. Bir süre sonra anlaşamadık ve babasının evine döndü. Temmuz 2010'da da intihar etti. Vahide Orpak'ın intiharına ilişkin ayrıntılı bilgi sahibi değilim" diye konuştu.

BİRBİRLERİNE DÜŞTÜLER

Duruşma boyunca sanıklar Salim O. ile İsmail Y. arasında karşılıklı suçlamalar devam etti. Mahkeme başkanı, sık sık salondakilere sataşan, sanık Salim O.'yu tehdit eden İsmail Y.'yi tanıklar dinlendiği sırada salondan çıkardı. 6 saat süren ve 9 tanığı dinleyen mahkeme heyeti, sanıklar Salim O. ve İsmail Y.'nin tutukluluk hallerinin devamına, Yıldırım K. ile Mehmet Ç.'nin tutuksuz yargılanmasına devam edilmesine karar verdi. Duruşma, eksik delillerin toplanması için 24 Ağustos'a ertelendi.



ET(SU/BT)