Merkez Seyhan ilçesi Reşatbey Mahallesi'nde, 10 ay önce meydana gelen olayda, iddiaya göre, Nurettin Kızılkaya ile yeğeni Ahmet Vahap Kızılkaya, kontör satışı yapılan iş yerinde çalışan İsmet Dündar'a önce fare zehri koydukları meyve suyunu içirmek istedi. Bunda başarılı olamayınca da tinerli bezle boğup öldürdü. Sonra da iş yerini ateşe verdi. Olayın ardından gözaltına alınan ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan Nurettin ve Ahmet Vahap Kızılkaya hakkında Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'ağırlaştırılmış ömür boyu hapis' cezası istemiyle dava açıldı.

Cinayeti tek başına planladığını ve yeğeninin olayı sonradan öğrendiğini belirten tutuklu sanık Nurettin Kızılkaya, ölen İsmet Dündar'ın patronu Yaşar Biçer'e borcu olduğunu, bunu ödeyemediği için Dündar'ın kendisine küfrederek hakaretlerde bulunduğunu ileri sürdü.

SİGARA YERE DÜŞÜNCE YANGIN ÇIKTI

Kızılkaya, olayı da şöyle anlattı:

"Meyve suyunu, fare zehrini ve tineri yeğenime aldırdım, ama planımdan haberi yoktu. İsmet Dündar'ı tinerli bezle bayılttım. Daha önce onlardan aldığım borçla ilgili verdiğim senedi ararken ayıldı. Tekrar bezle bayılttım. Boğuşma sırasında ağzımdaki sigara yere düştü, yangın çıktı. Masanın üzerinde İsmet Dündar'a ait künye ve yüzüğü aldım. Aşağıda bekleyen yeğenimin yanına indim, giderken, binadan duman çıkıp çıkmadığını sordum."

Son savunmasında ise olaydan dolayı çok pişman olduğunu söyleyen Nurettin Kızılkaya, "Ben olayı kabul ediyorum. Senetlerimi almaya gitmiştim. Amacım öldürmek değildi. Olaydan dolayı çok pişmanım" dedi. 

SUÇU ÜSTLENMEMİ İSTEDİ

Amcasının binadan inmesiyle olayı öğrendiğini ileri süren diğer tutuklu sanık Ahmet Vahap Kızılkaya da, "Amcam yanıma geldiğinde çok telaşlıydı, yüzü kıpkırmızıydı, hırpalanmış bir şekildeydi. Korkunç bir siması vardı. Amcamın aracına bindik. Giderken de, 'Az önce tanıştırdığım kişiyi öldürdüm' dedi. Bunun üzerine korkmaya başladım. 'Senin yaşın küçük. Az ceza alırsın' diyerek suçu üstlenmemi istedi. Yakalandığımda bu yüzden suçu üstlendim" diye konuştu.

BABAM HASTA OLDU, YANINDA OLMALIYIM

Kendisinin suçsuz olduğunu ileri süren Ahmet Vahap Kızılkaya, "Bu olaydan dolayı babam üzüntüden şeker hastası oldu. Ben babamın yanında olmak istiyorum. Yaşıtlarım gibi askere gitmek istiyorum. Ne olur, yalvarıyorum size. Beraatımı istiyorum, babamın yanında olmak istiyorum" dedi.

Ölen İsmet Dündar'ın babası Ali Dündar ise ikisinin de en ağır cezayla cezalandırılmasını istedğini söyledi.

'PİŞMANIM' DEDİ CEZASI HAFİFLEDİ

Mahkeme heyeti, sanıklardan Nurettin Kızılkaya'yı 'bir suçu gizlemek amacıyla kasten adam öldürme' suçundan önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Sonra da "Pişmanım" dediği için cezası ömür boyu hapis cezasına çevrildi.

Ahmet Vahap Kızılkaya ise, suça iştirakten 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Ayrıca sanıklara yangın çıkarmaktan da 10'ar ay hapis cezası verildi.