Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü, Ailenin Korunması ve Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun hakkında bilgilendirme toplantılarının 13’üncüsünü Bursa Çelik Palas Otel’de gerçekleştirdi. 5 ilden üst düzey yaklaşık 400 katılımcıya yapılan bilgilendirme toplantısına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürü Özlem Bozkurt Gevrek sunum yapmak için katıldı. Toplantı öncesi basın mensuplarına bilgi veren Gevrek, 20 Mart’ta Cumhurbaşkanı tarafından onaylanan kanun için 7 bölge 16 ilde toplantılar düzenlediklerini söyledi. Kanunla kadın yardım istediğinde en yakın birimin olaya müdahale edeceğini anlatan Gevrek, kanun uygulayıcılarının ardından Avrupa Birliği projesi kapsamında Eylül, Ekim aylarında şiddet mağduru kadınlar ve toplumun farkındalığını arttırmak için çalışmalara başlayacaklarını bildirdi.

MİKROFON KRİZİ

Açılış konuşmalarının ardından katılımcılara sunum yapmak için kürsüye çıkan Müdür Özlem Bozkurt Gevrek’e gezerek de konuşabilmesi için yaka mikrofonu takıldı. Yaka bir türlü mikrofonu çalışmayan Gevrek, erkek görevliye tepki göstererek mikrofonu düzeltmesini istedi. Mikrofonu düzeltilemeyen Özlem Bozkurt Gevrek, kürsüye tekrar çıkan görevliye sunumu izleyen üst düzey yöneticilerin karşısında, "Ben bunu kullanmak istemiyorum. Bu mikrofonu kullanmak istiyorum. Ne yaparsan yap" diyerek bağırdı.

Kadının Statüsü Genel Müdürü Özlem Bozkurt Gevrek, yaka mikrofonunun bir türlü düzeltilmemesi üzerine sunumuna kürsüdeki sabit mikrofondan devam etti.



SÇ(FK/SS)