Alanya'da bu sabah başlayan yağmur ve fırtına yaşamı olumsuz etkiledi. Metrekareye 24 kilogram yağışın düştüğü Alanya'da, yağmurla birlikte etkili olan ve saatteki hızı 65 kilometreyi bulan rüzgar, Konaklı Beldesi Ketenli Mevkii'nde seralara zarar verdi. Şiddetli rüzgarda çok sayıda seranın çatısı uçtu, camları kırıldı, ürünler zarar gördü. Sera sahiplerinden Yakup Subaşı, kuvvetli rüzgarın kısa sürede seralara büyük zarar verdiğini söyledi. Fırtına sırasında serada olduğunu anlatan Subaşı, "Rüzgar bir anda çıktı. Korunmak için direğin dibine çöktüm. Bu sırada sera yıkıldı. En az 10 bin liralık hasar oluştu" dedi.

Diğer çiftçi Ahmet Parlayüksel ise çalıştığı sırada seranın üzerine çöktüğünü belirti.

Alanya İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar, fırtınada 10 seranın zarar gördüğünü tespit ettiklerini söyledi. Hasar tespit çalışmalarına başladıklarını vurgulayan Rüzgar, "Naylon seralarda çökme, cam seralarda kırılmalar var. Üreticilerin mutlaka tarım sigortası yapmasını öneriyoruz. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı sigorta bedelinin yüzde 50'sini karşılıyor" dedi.

Alanya Meteoroloji Müdürlüğü, sabah saatlerinde başlayan yağmurun, yarına kadar aralıklarla sağanak halinde etkili olacağını açıkladı.



ÖY(SU/İD)