Mersin'de öğlenden sonra başlayan yağış gün boyu şiddetini artırarak devam etti. Özellikle merkez Mezitli, Yenişehir İlçeleri'nde etkili olan yağmur kısa sürede taşkına neden oldu. Ana caddeler sel sularına teslim olunca araçlar yolda kaldı. Kenar semtlerde ise bazı tek katlı ev ve işyerlerini de su bastı.

TEKNE İLE KURTARILDILAR

Öte yandan Erdemli İlçesi'nde de şiddetli yağışı sele döndü. Koyuncu Mahallesi'nde evi sular altında kalan Sultan Beyaz ve 2 çocuğunu polis ekipleri bulundukları yerden balıkçı teknesiyle kurtarıldı. Bu arada evlerinde mahsur kalan 5 kişi de çeşitli yerlerinden hafif şekilde yaralanınca tedavi için Erdemli Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Kaymakam İbrahim Özefe, sel taşkınlarının yaşandığı alanlarda incelemelerde bulundu. Yapılan ilk belirlemelere göre sel nedeniyle maddi hasarların olduğunu belirten Kaymakam İbrahim Özefe, "İlçemizde öğlen sıralarında başlayan yağış nedeniyle birçok ev ve işyerini su basmıştır. Can kaybının olmaması sevindiricidir. 5 vatandaşımız hafif şekilde yaralanmış olup, ilk tedavileri yapıldı" dedi.

Bu arada Silifke İlçesi'nde de şiddetli yağış nedeniyle caddeler sular altında kaldı. Birçok ev ve işyerini su basarken, tarım arazilerinde de hasarların meydana geldiği bildirildi.