Bodrum’daki özel bir sağlık kuruluşunda hemşire olan Yağmur Çırpan’ın cenazesi, İzmin Adli Tıp Kurumu Morgu’ndaki otopsinin ardından bugün sabah saatlerinde kamyon şoförlüğü yapan babası 49 yaşındaki Hikmet Çırpan tarafından alındı. Yağmur’un cenazesi, ailesinin yaşadığı Muğla’nın Milas İlçesi Koru Köyü’ne geldiğinde, gözyaşları sel oldu. Genç kız için evlerinin önünde cenaze töreni düzenlendi.

"EVİMİN TEK YAĞMURUYDUN"

Törene baba Hikmet Çırpan, anne 45 yaşındaki Aysel Çırpan, yakınları, Çırpan’ın hemşire arkadaşları ve çok sayıda köylü katıldı. Sık sık baygınlık geçiren anne Aysel Çırpan’ın, "Evimin tek yağmuruydun. Beni bırakıp, gittin. Hani beni ilk kez tatile götürecektin? Beni de al yanına. Sensiz ne yapayım ben bu dünyada? 'Seni rahat ettireceğim annem' diyordun, meleğim" diyerek ağıt yakkması, yürekleri dağladı.

"YAĞMUR’UM GERİ GELMEYECEK"

Tek evladını kaybetmenin acısını yaşayan ve cenazede güçlükle ayakta durabilen baba Hikmet Çırpan ise "Kendisiyle en son olaydan bir gün önce telefonda görüşmüştük. 'İçimde, nedenini bilmediğim bir sıkıntı var. İşim iyi, mutluyum, rahatım' demişti. Ama erkek arkadaşından ve tehditlerinden hiç bahsetmedi. Bana, bu kişiyi söyleseydi, olay bu aşamaya gelmeden çözerdim. Çok iyimser biriydi, iyiliğinin kurbanı oldu. Herkese güvenirdi. Yüreğim yanıyor. O kişiye ne kadar ceza verilirsin verilsin, Yağmur'um geri gelmeyecek" dedi.

ÇEYİZLERİ VE GELİNLİĞİ İLE TOPRAĞA VERİLDİ

Koru Köyü Camisi İmamı Hakkı Küçük'ün ettirdiği duanın ardından genç kızın cenazesi omuzlarda mezarlığa kadar taşındı. Burada öğle vakti beklenmeden kılınan namazın ardından genç Yağmur, yöre geleneği olarak yatağı, yorganı, annesinin diktiği gelinliği, çeyizleri ve çok sevdiği deri montuyla birlikte toprağa verildi.

Öte yandan Yağmur hemşirenin facebook sayfasında ölümünden önce, "Kimse benim kadar sevmedi' diye bağırıyordu adam. Gözlerin geldi aklıma, gülümsedim, geçtim" dizelerini paylaştığı ortaya çıktı.

OLAY

Bodrum’un Bitez Beldesi’ndeki bir oto-yıkama servisinde çalışan 27 yaşındaki V.Ç., salı geceyarısı, kendisinden ayrılmak isteyen bir yıldır birlikte olduğu kız arkadaşı hemşire Yağmur Çırpan’ı konuşmak için çağırıp, götürdüğü ormanlık alanda yere yatırıp, göğsünden, sırtından ve boğazından defalarca bıçaklayıp, öldürmüştü. V.Ç., olayın ardından aradığı ağabeyi Ahmet Çorbacı’nın ihbarı üzerine otomobiliyle kaçarken, Gümbet Kavşağı’nda polis tarafından yakalanıp, tutuklanmıştı.


---

V.Ç.: Volkan Çorbacı