Alacaşar Köyü'ndeki yağmur duasına, Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk, Hacıbektaş İlçe Vaizi Bünyamin Aksöz, çevre ilçelerden belediye başkanları, Alacaşar Köyü Muhtarı Tahir Aslan, din görevlileri, duaya katılmak için İstanbul’dan gelen 45 Alacaşarlı ve çevre köylerden yaklaşık 3 bin 400 kişi katıldı.  Alacaşar ve çevre köylerde görev yapan din görevlileri ve köy halkı tarafından Kuran-ı Kerim okundu. Daha sonra emekli İmam-Hatip Mehmet Yazgı 'Yağmur Duası' hakkında bilgiler verirken, Hacıbektaş İlçe Vaizi Bünyamin Aksöz, 'İhlas ve samimiyetten' söz etti. İl Müftüsü Yakup Öztürk ise, "Yağmur Duası'na çıktık, yağmur duadan önce vadileri, tarlaları sulamış. Demek ki kavli duadan önce fili duanızı iyi yapmışsınız ve Allah’da O’nu kabul etmiş. Şükürler olsun. Rabbim hayırlısıyla daim eylesin" dedi. Bereketli bir yılın geçirilmesi için Emekli İmam-Hatip Mehmet Yazgı dua yaparken, bazı kişiler gözyaşlarını tutamadı. Dua sonrası İlköğretim Okulu bahçesinde öğle namazı kılındı. Namaz sonrası yemeklerin yenilmesi ardından  başlayan yağmurla birlikte 7’den 70’e erkek ve kadınların katıldığı köy halkı bir araya gelip, helalleşerek ayrıldı.

Bu yıl ilki yapılan yağmur duasında 2 büyükbaş hayvan kurban edilirken, öğle yemeği için 700 kilo et, 150 kilo pirinçten oluşan etli pilav, 250 kilogram yatlı, 4 bin ayran, 4 bin ekmek ve 4 bin su ikram edildi. Alacaşar Köyü Muhtarı Tahir Aslan, şöyle dedi:

"Bu yıl yağmurların gecikmesi ile köy halkı ile birlikte aldığımız kararla yağmur duasını yapmaya karar verdik. Allah’a şükür yağmurlar birkaç gündür yağmaya devam ediyor. Biz de 'Programımızı ertelemeyelim, Şükür duası yapalım' dedik. Katılımlarından dolayı köy halkına ve İl Müftümüz Yakup Öztürk hocamıza teşekkür ediyorum" dedi. Duayı tamamlandıktan hemen sonra, sağanak yağmura tutulan çiftçiler çok sevindiklerini söyledi.



AK(OE/İD)