Tarsus İlçesi'ndeki özel bir hastanede 7 aylık hamile olan 30 yaşındaki Naciye Parça, rahatsızlanması üzerine 1 kilo 200 gram ağırlığında bir erkek bebek dünyaya getirdi. Yağız adı verilen bebek, yoğun bakıma alındı. Bağırsak ve midesi için 4 operasyon geçiren Yağız bebek, 107 gün süren yaşam savaşı kazandı. 2 kilo 40 grama ulaşan Yağız bebek, taburcu edildi. Oğlunun sağlığına kavuşmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirten anne Naciye Parça, "Acilen sezaryene alınmıştım. 1 gün yoğun bakımda kaldım. Yağız için hiç umudumuz yoktu. Sonuçta küçücüktü ve peş peşe 4 operasyon geçirmişti. Ama doktorlarımızın her biri ayrı ayrı teselli ediyor, moral veriyorlardı. Yaşaması mucize. Bugünü sabırsızlıkla bekliyorduk. 10 yaşındaki oğlum Ahmet kardeşini bekliyor. Doğum gününü kardeşiyle kutlamak için sabırsızlanıyor. O bize en büyük hediye oldu" dedi.

Çocuk Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Nuri Şimşek, erken doğan bebeklerin ciddi ve sıkıntılı süreçlerden geçebildiğini belirterek şunları söyledi:

"Yağız bebek prematüre doğduğu için sorunlar ortaya çıktı. Bağırsakların olgunlaşmamasına bağlı bağırsak iltihabı ve bunun sonucunda bağırsak delinmesi gerçekleşti. Bunun için bir operasyon geçirdi. Yine mide delinmesi oldu. Bunun için de operasyonlar yapıldı. Şu anda sağlıklı ve normal beslenmesini yapıyor."