BakanEroğlu, Kurban Bayramı boyunca beklenen hava durumuna ilişkin açıklama yaptı. Halen ülkemiz genelinde etkili olan yağışlı sistemin 23 Ekim Salı ve 24 Ekim’e gelen Arefe günü yurdun büyük bölümünde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara neden olacağını belirten Bakan Eroğlu, ancak bayramın ilk gününden itibaren yağışlı sistemin doğu bölgelere hareket edeceğini ifade etti. Eroğlu, batıda ise genellikle parçalı ve az bulutlu bir havanın hakim olacağını kaydetti.

Hava sıcaklığının Salı ve Çarşamba günü kuzey ve doğu bölgelerde 2 ila 5 derece azalacağını ifade eden Bakan Eroğlu, Kurban Bayramı süresince ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyretmesinin beklendiğini bildirdi. Bakan Eroğlu, Kurban Bayramı haftası için Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hava tahminini şöyle açıkladı:

"23 Ekim Salı günü: Bütün bölgelerimizin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın güney ve doğusu, Güney ve Kıyı Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeyi, Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri ile Kütahya, Zonguldak ve Bartın çevrelerinin yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olmak üzere İstanbul, Çanakkale, Hakkari, Siirt, Şırnak ile Balıkesir’in kuzey ilçelerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor. Rüzgarın Marmara’da kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) eseceği bekleniyor.

24 Ekim Çarşamba (Arefe) günü: Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeyi, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri ile Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

25 Ekim Perşembe Bayramın 1. Günü: Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz Kıyıları, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu, Sinop, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Ağrı, Iğdır, Aydın, Muğla ve Denizli çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

26 Ekim Cuma Bayramın 2. Günü: Yağışlı havanın batı bölgelerimizde etkisini yitirmesi bekleniyor. Orta Karadeniz Kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri, Doğu Akdeniz ile Tokat çevrelerinin sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

27 Ekim Bayramın 3. Günü: Doğu Bölgelerimiz çok bulutlu, Doğu Anadolu’nun doğusu, Güneydoğu Anadolu ile Elazığ, Bingöl ve Artvin çevrelerinin sağanak yağışlı, diğer kesimlerin parçalı ve az bulutlu geçmesi bekleniyor.

28 Ekim Pazar Bayramın 4. Günü: Yağışların Van ve Hakkari çevrelerinde etkili olduktan sonra yurdumuzu terk etmesi bekleniyor. Ancak yurdumuzun kuzeybatı kesimlerinin yeni bir yağışlı sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor."

HAVA VE YOL DURUMUNU ÖĞRENMEDEN YOLA ÇIKMAYIN

Bakan Eroğlu, "Kurban Bayramı’nın vatanımız ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bayram döneminde seyahat edecek olan vatandaşlarımız, yola çıkmadan önce mutlaka hava ve yol şartları konusunda bilgi alsınlar" dedi.