İstanbul’da polise başvuran işadamı Y.K., kendisini telefonla arayan iki kişinin, ellerindeki kağıt parçalarını 100 Euroluk banknotlara çeviren kimyasal maddeler olduğunu söylediklerini belirterek, “Bana ellerinde, kimyasal maddelerle 100 euroluk banknotlara dönüşen kağıt paralar olduğunu söylediler. Ancak bu kimyasal maddeleri Amerikan konsolosluğundan almak için paraya ihtiyaçları olduğunu, vereceğim paranın iki katını hemen ertesi gün ödeyebileceklerini söylediler” dedi.


Bunun üzerine polis tarafından soruşturma başlatıldı. Polis, işadamı Y.K.’ya zanlılarla buluşması için 5 yıldızlı bir otelde randevu verdi. Polisin randevu verdiği otelde dedektifler, iki kişiyi gözaltına aldı.


Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilen zanlıların üzerinden herhangi bir pasaport yada kimlik bilgisi çıkmadı. Zanlılar isimlerinin Polo J. ile Johson J. olduğunu söyledi. Zanlıların kaldıkları otel odasında yapılan aramada, sözde kağıdı paraya çeviren çeşitli kimsayal maddeler ile banknot şeklinde kesilmiş kağıt parçaları ele geçirildi. Zanlılar poliste işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye gönderildi. 


AA (MK) (FOTOĞRAF)