Etem Boz, Karanfil Dağı ve Belemedik- Ekecik bölgesinde yaban keçisi popülasyonunun yoğun olduğunu kaydetti. Boz, "Bu yıl çetin kış koşulları nedeniyle yaban keçileri zor günler yaşadı. Bu nedenle helikopterle yem servisi dahi yaptık. Baharla birlikte de Adana ve Mersin sınırları içinde yer alan dağlık kesimlerde yaban keçilerinin kaçak avlanmasını önlemek için personel sayısını arttırdık. Av turizmi kapsamında her yıl belli sayıda avlanmasına izin verilen yaban keçilerinin av sezonu dışında ve kaçak olarak avlanmasını önlemek için seferber olduk" dedi.

YAVRU YABAN KEÇİLERİ KAÇAK AVCILARIN HEDEFİ

Uluslararası av turizminde yaban keçisi avcılığının özel bir yeri olduğunu, her yıl belli sayıda yaban keçisinin avlanmasına izin verildiğini ifade eden Etem Boz, avcıların vurdukları her keçi için ortalama 60- 70 bin lira ödeme yaptığını, bu paranın da yine keçilerin doğal hayatının korunması için harcandığını belirtti. Boz, şunları kaydetti:

"Her yıl bahar aylarında Toroslardaki yaban keçisi nüfusunun belirlenmesi için sayım yapıyoruz. Bu sayımın ardından av sezonu dışında kaçak avcılığı önlemeye yönelik seferberlik ilan ediyoruz. Çünkü, kaçak avcılar daha çok yavru yaban keçilerini hedef seçiyor. Yaptığımız sayımlarda sorumluluk alanımızda 580'i yavru bin 887 yaban keçisi yaşadığını saptadık. Yavru yaban keçilerinin korunması için kullandıkları patikalarda, otlama bölgelerinde devriye ve nöbetçi sayısını arttırdık. Bu bölgedeki yerel halktan da gönüllülerin yardımıyla koruma tedbirlerimizi her geçen gün genişletiyoruz."



MK(OA/BT)