Çivril İlçesi’nde Başkan Tayyar Karabulut ile Kent Konseyi Kültür, Sanat, Tarih ve Turizm Çalışma Grubu üyeleri Emin Aslan ve Mehmet Ali Çarkçı, 2012 yılı gezi, kamp ve traking programı yapmak için doğa gezisine çıktı. Grup, Belkuyu Mevkii’ne geldiğinde, aralarında yavruların da bulunduğu 12 yaban domuzuyla karşılaştı. Doğal hayatta sürü halinde gezen yaban domuzlarının şimdiye kadar böyle kalabalık halde çekilmiş fotoğrafını görmediğini dile getiren fotoğraf sanatçısı Karabulut, şöyle dedi:

"Yaban domuzları insanlardan korkar, grup halinde gezseler bile insanların bulunduğu bölgeye yaklaşmazlar. Keşif için gittiğimiz bölgede üstelik gündüz saatlerinde 12 yaban domuzu ile karşı karşıya geldik. Birden beslenmelerini bırakıp bir araya toplanarak bizi izlemeye başladılar. Ben de fotoğraflarını çektim, bir süre bizi izleyip gözden kayboldu."

KORUMA ALTINDA

Kızıl geyikleri, yaban domuzları, kızılkanatlı kartalları, yılkı atları ve yaban hayatıyla Akdağ Dağı’nın Çivril İlçesi’ne eşsiz bir güzellik sunduğunu ifade eden Çivril Kent Konseyi üyesi Emin Aslan, turizm potansiyeli açısından gelecek vadeden Akdağ ve Işıklı Gölü ile ilgili çeşitli gezi ve kamp faaliyetleri gerçekleştirdiklerini söyledi. Havaların ısınmaya başlamasıyla ilk doğa yürüyüşünü 1 Nisan’da Belkuyu Mevkii’ne yapacaklarını vurgulayan Aslan, şöyle dedi:

"Koruma altındaki Akdağ Dağı’nın yamacındaki Belkuyu Mevkii gidiş geliş yaklaşık 30 kilometrelik parkura sahip. 2012’nin ilk yürüyüşü halkımıza da açık ve ücretsiz olacak. Çivril’in doğal güzelliklerini önce kendimiz tanıyıp öğreneceğiz. Sonra da bu değerlerin ilçe ekonomimize nasıl bir getirisi olacağını araştıracağız. Akdağ özellikle yaylaları, doğal ve vahşi hayatı ile traking ve çadır kampı yapmaya çok uygun bir bölge, ilçemizde alternatif turizm çeşidi olarak doğa turizmini de yaygınlaştırabiliriz."



TY(İÖ/İD)