Tarihi Kız Lisesi Kültür Merkezi'nde organize edilen 'Kadın Her Şeydir' konulu toplantıya Devlet Eski Bakanı İmren Aykut, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İpek Kobener, Türk Kadınlar Birliği Genel Başkanı Sema Kendirci, Türk Kadınlar Birliği Adana Şube Başkanı Ayşe Birgölge ve çok sayıda davetli katıldı.

'Kadın her şeydir' konulu etkinlikte Türk Kadınlar Birliği Genel Başkanı Sema Kendirci, kadın hakları ve kadınlardan oluşan sivil toplum örgütleri ile ilgili bilgiler aktardı. Türk Kadınlar Birliği Adana Şube Başkanı Ayşe Birgölge, Adana'da yürüttükleri çalışmalar hakkında sunum yaptı.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Vuslat Doğan Sabancı'nın özgeçmişi ve kadınlara yönelik projeleri okundu. Türk Kadınlar Birliği Genel Başkanı Sema Kendirci, 'Hayatı Taçlandıran Kadınlar Ödülü'ne layık görülen Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı'nın ödülünü danışmanı Evrim Sümer'e sundu. Aynı ödülün ikincisi ise Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İpek Kobaner tarafından Ramazanoğlu Konağı Kültür Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Gözde Ramazanoğlu'na verildi.

Evrim Sümer, törende yaptığı konuşmada Türk Kadınlar Birliği Adana Şubesi tarafından verilen ödülün kendileri için çok önemli olduğunu vurguladı. Sümer, "Hürriyet Gazetesi kadınlara şiddet konusunda 5 yıldır çok önemli çalışmalar yürütüyor. Vuslat Doğan Sabancı'nın önderliğinde kurulan Kadın Danışma Hattı şiddet gören kadınlarımıza 24 saat hizmet eriyor. İstanbul'da başlattığımız bu proje, kadınlarımızın yoğun ilgisi nedeniyle şu an 81 il ve 13 ülkede uygulamaya geçti. Bugüne kadar bin 200'den fazla kadının hayatının kurtulmasına ve yeniden hayata bağlanmasına vesile olduk. Yurt dışında da faaliyet göstererek, kadınlarımızın yardımına koştuk. Koşmaya da devam ediyoruz. Özellikle bu proje nedeniyle verilen bu ödül bizi onore etti" diye konuştu.

TÜRK KADINLAR BİRLİĞİ SEYHAN ŞUBESİ AÇILDI

Ödül töreni öncesinde Türk Kadınlar Birliği'nin Seyhan İlçe Şubesi'nin yeni hizmet ofisi de törenle hizmete açıldı. Pınar Mahalle Muhtarlığı yanında hizmete giren ofisin açılışında Adana Büyükşehir Belediyesi bandosu, mini konser verdi. Açılışta konuşan Türk Kadınlar Birliği Genel Başkanı Sema Kendirci, ulaşılması zor yerlerde yaşayan kadınlara hizmet götürmek için çalıştıklarını söyledi.

Açılan her şubenin Türk kadınının dayanışması anlamına geldiğini vurgulayan Kendirci, "Çalışkanlığı, üretimi ve sorunlara çare arayan üye ve başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile birlikte çalışıyoruz. Kadına yönelik şiddeti önlemek için yeni kanun çıkarttık. Kadınların haklarını korumaya yönelik çalışmalarımız artarak devam edecek" dedi.

Konuşmaların ardından kadınlar, şubenin açılışını birlikte yaptı.