Olay, dün (pazar) saat 17.00 sıralarında, 1'inci Sanayi Sitesi 236 Sokak'ta meydana geldi. Mermercilik işiyle uğraşan Zafer Tuncay (39) ile üvey oğlu Emrah Karakaş (28) bilinmeyen bir nedenle telefonda tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine yanına arkadaşı İsa Akdoğanoğlu'nu (25) alan Karakaş, iddiaya göre, "Bekle beni seni öldüreceğim" diyerek, Tuncay'ın işyerine doğru yola çıktı. Emrah Karakaş'ın anneannesinin ihbarı üzerine olay yerine giden polis ekipleri, elindeki bıçakla işyerine girmeye çalışan Emrah Karakaş ile İsa Akdoğanoğlu'nu durdurmaya çalıştı. Polis ekiplerinin elinden kurtularak işyerinin ikinci katına çıkan iki arkadaşı, Zafer Tuncay, elindeki tabancayla karşıladı. Tuncay'ın rastgele ateş açması sonucu Emrah Karakaş vücudunun 4 ayrı yerinden, İsa Akdoğanoğlu da kafasından ve göğsünden yaralandı. Polis ekiplerinin 'Teslim ol' uyarısına ateş açarak karşılık veren Zafer Tuncay, kafasına dayadığı tabancayla yaşamına son verdi. Sağlık ekiplerinin kontrolünde Karakaş'ın olay yerinde öldüğü belirlendi. Ağır yaralı İsa Akdoğanoğlu da Aydın Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞTİ

Yoğun Bakım Servisi'nde tedavisi süren Akdoğanoğlu'nun bugün akşam saatlerinde beyin ölümünün gerçekleşti. Aydın Atatürk Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve hastanenin Organ Nakil Koordinatörü Dr. Recep Baltacı bunun üzerine Akdoğanoğlu'nun işçi emeklisi olan babası 58 yaşındaki Hüseyin Akdoğanoğlu ile organ bağışı konusunu konuştu. Baba Akdoğanoğlu diğer aile bireylerinin ikna olmasıyla bağışlama kararı aldı. İzmir Organ Nakil Koordinasyon Merkezi'ne bağışla ilgili bilgi verilmesi üzerine kalp, karaciğer ve iki böbrek için İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden 2, İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi'nde 1 ekip, organları almak üzere Aydın'a geldi. Alınacak organların dokusu uygun hastalara nakledileceği belirtildi.

Dr. Baltacı, "Talihsiz bir yaralanma sonucu hastanede beyin ölümü gerçekleşen Akdoğanoğlu'nın alınacak kalp, karaciğer ve iki böbreği organ bekleyen hastalara hayat olacak" dedi.

CU(KÖ/SSA) (FOTOĞRAF)