Bayraklı Havuz Düğün Salonu'nda ilçe teşkilatınca verilen iftar yemeğine MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, İzmir Milletvekili Kenan Tanrıkulu ve partililer katıldı. İftar yemeğinin ardından katılanlara konuşma yapan Oktay Vural şunları söyledi: "Şemdinli'de meydana gelen adeta kurtarılmış bir bölge meydana getirmek süretiyle yabancıların ülkemize müdahale gerekçelerini hazırlamak isteyen tuzaklara karışı dimdik ayakta duracağız. Devletimizin bu konuda atacağı adımlarını destekliyeceğiz. MHP olarak Türkiye üzerinde oynanan oyunların farkındayız. Malesef Türkiye'nin dış politikası ülkenin birlik bütünlüğünü tehlikeye atan bir politikadır. Bu politika karada, havada ve denizde iflas etmiştir. Karada Irak'ta askerlerimizin başına çuval geçirildi, denizde Türk tarihinde ilk defa 'Marmara' gemisinde dokuz vatandaşımızı İsrail öldürdü, son olarak Suriye havada uçağımızı düşürdü. İşte bugün AKP politikası havada, karada ve denizde Türk milletinin menfaatlerini koruyamayacak bir noktaya gelmiştir."

BİR PKK YETMEDİ, İKİNİCİ PKK

Suriye'de kurulmak istenen Kürt özerk bölgesiyle ilgili açıklama yapan Vural şunları söyledi: "Bir kandil yetmedi, ikinci kandili yerleştirmek istiyorlar. Bir PKK yetmedi ikinci PKK. Bir güvenli bölge yetmedi, ikinci güvenli bölge. Bir özerk bölge yetmedi, ikinci özerk bölgenin önünü açıyorlar. Burada malesef hükümetin dış ilişkiler bakanı olmak üzere dış politikası burnunun uçunu bile göremedi. Böyle bir boşluktan Türkiye'yi tehdit edecek unsurlar bu otorite boşluğundan yararlanmak istedi."

Hükümeti eleştiren Vural, konuşmasını şöyle sonlandırdı: "Bu ne biçim bir aymazlıktır ki Türkiye Devleti Suriye'deki olup bitenli ilgili gidiyor, Barzani'den medet umuyor. Bu durum kanıma dokunuyor. Nerde kaldı sıfır sorun. Irak desen dostumuz yok artık. Suriye düşmanımız oldu. İran tehdit oldu, füze kalkanı sistemini onlara karşı kurduk. Ermenilerle dost olacak diye Azerbaycan'ı küstürdük. Böyle bir dış politika Türkiye'yi kuşatan bir dış politikadır. Onun içindir ki dış politikamızın milli olması gerektiğini düşünüyoruz ve bu konuyla ilgili uyarılamızı yapıyoruz."

 

YY (KÖ/RT)