Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde, güvenlik güçleri ile girilen çatışmada öldürülen ve İzmir Foça'da askeri araca düzenlenen bombalı saldırıyı gerçekleştirdiği saptanan üzerinde 'Ahmet Bal' adına düzenlenmiş sahte ehliyet bulunan teröristin adının Burhan Bozkurt olduğu ortaya çıktı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, ölü ele geçirilen 'Ahmet Bal' kod adlı teröristin Malatya ili Darende ilçesi nüfusuna kayıtlı 1983 doğumlu Burhan Bozkurt olduğunun belirlendiği ifade edildi. 29 yaşındaki teröristin cesedi, otopsi için Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderilmişti.

PATLAYICIYI ÖLEN BOMBACI YAPMIŞ

Öte yandan, 2 askerin şehit olduğu, 9 askerin yaralandığı Foça'daki bombalı saldırıyı gerçekleştiren 'Ahmet Bal' adlı öldürülen terörist Burhan Bozkurt ve yaralı yakalanan Yunus Çiçek’e yardım ettikleri gerekçesiyle Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde gözaltına alınan K.R. ve H.D., sorgulanmak İzmir'e üzere getirildi. İki şüpheli, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İzmir'de gözaltına alınan 3 şüphelinin de bulunduğu Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

Bu arada Foça’daki patmanın ardından araştırmada polisin, teröristlerin kullandıkları malzemelerin yanı sıra patlayıcının güç kaynağı olan ve infilak sırasında zarar görmeyen pil üzerinde de yine parmak izi elde etti. Patlayıcı üzerindeki son kontrolleri yapan ve patlamaya hazır hale getiren bu teröristin ise çatışmada ölü olarak ele geçirilen 'Ahmet Bal' kod adlı Burhan Bozkurt olduğu saptandı.



DHA(SS)