Viranşehir'de BDP teşkilatı, BDP Milletvekili Leyla Zana'nın katılımı ile ilçede bugün nevruz kutlaması yapılacağını duyurdu. Ancak, polis BDP yöneticilerine 20 Mart'ta yapılacak kutlama için izin vermedi. Buna rağmen BDP'liler, kutlama için ilçede el ilanları dağıtarak çağrıda bulundu. İzin verilmeyen kutlama ve yasa dışı gösterilerin düzenlenme ihtimali üzerine bugün kent merkezinden çok sayıda polis zırhlı araçlar ile birlikte Viranşehir'e gönderildi.

POLİS, OYUNCAK DAĞITTI

Polis sabah saatlerinden itibaren nevruz kutlaması yapılacak Hayvan Pazarı'nda önlem aldı. Polis, daha sonra boş alanın çevresinde toplanan çocuklara megafon ile taş atmamaları konusunda uyarıp, evlerine dönme çağrısı yaptı. Polisler daha sonra çocuklara yanlarında bulunan top ve oyuncakları dağıttı. Kısa süreli izdihamın yaşandığı dağıtımın ardından top ve oyuncak alan çocuklar evlerinin yolunu tuttu.

TAŞ YAĞDIRDILAR

Yoğun güvenlik önlemi alınan ilçede, yaklaşık 200 kişi, saat 10.00 sıralarında kutlama alanına ulaşımı sağlayan Şırnak Mahallesi ile Atatürk Mahallesi'nin kesiştiği noktada polisle karşılaştı. Çoğunluğu çocuk yaşta olan ve yüzlerini poşu ile gizleyen kalabalık, dağılmaları yönünde uyarıda bulunan polise taş atmaya başladı. Bir anda taş yağmuruna tutulan polis, kalabalığa biber gazı ve zırhlı araçlardan basınçlı su sıkarak müdahale etti. Müdahale üzerine göstericiler ara sokaklara kaçtı. Yaşanan gerginlik üzerine bölgeye ilçe merkezinden takviye polisler sevk edildi. Değişik semtlerdeki ara sokaklarda göstericiler ile polis arasında çatışmanın sürdüğü Viranşehir'de gerginlik devam ediyor.

SURUÇ'TA YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde de, izin verilmeyen Nevruz kutlamaları için ilçede yoğun güvenlik önlemi alındı. İlçe merkezinde zırhlı araçlar ile polisler güvenlik önlemi alırken, Nevruz kutlaması için toplanılacak alan ve BDP çevresine de takviye ekipler yönlendirildi.



MM,AL(HK/AK)