Olay, öğle saatlerinde Viranşehir ilçe merkezinde meydana geldi. Aralarında geçmişe dayalı husumet bulunan Nasıran ve Matinen aşireti mensupları, Derik Caddesi üzerinde karışlaştı. İki aşiret mensupları arasında sözlü olarak başlayan tartışma kısa sürede tabanca ve tüfeklerin de kullanıldığı kavgaya dönüştü. Ortalığın savaş alanına döndüğü kavga, ihbar üzerine olay yerine gelen polisler tarafından sonlandırıldı.

Kavga sırasında kurşunların hedefi olan 31 yaşındaki Cemil Çelik kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak öldü. Kavgada yaralanan Hüseyin Çelik, Sinan Çelik, Serdar Taşkın, Bişar Turan, Veli Gezmez ve Zeki Başaran da ambulanslar ile Viranşehir Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada ilk müdahalesi yapılan yaralılardan bazıları hayati tehlikeleri bulunduğu gerekçesiyle Şanlıurfa'daki hastanelere sevk edildi.

HASTANEDE GERGİNLİK

Bazı ev ve işyerlerinin de zarar gördüğü kavganın ardından aşiret mensupları, yaralıların götürüldüğü Viranşehir Devlet Hastanesi'ne akın etti. Yeni bir olay yaşanmaması için hastaneye çok sayıda polis ve zırhlı araç sevk edildi. Polislerin çabası ile hastanede gerginlik yaşanması engellendi. Hastane bahçesine gelen Z.Y. de üzerinde tabanca bulununca gözaltına alındı.

Yaşananların ardından polis olayın meydana geldiği Derik Caddesi, yaralıların bulunduğu hastaneler ile aşiret mensuplarının oturduğu semtlerde geniş güvenlik önlemi aldı.



MM(HK/CK)