Viranşehir ilçe merkezindeki çeşitli okullar ile köylerde bulunan okullara, taşımalı sistemle gelen yaşları 6 ile 13 arasında değişen öğrencilere, öğlen yemeğinde verilen makarna, çorba, yoğurttan oluşan yemek verildi. Yemekleri yiyen öğrenciler, akşam saatlerine doğru rahatsızlandı. Mide bulantısı ve kusma şikayetleri görülen toplam 300 öğrenci, yakınları ve öğretmenleri tarafından özel araçlarla ve ambulanslarla Viranşehir Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan öğrencilere serum takıldı. Köylerden ve ilçe merkezinden öğrencilerin gelmeye devam ettiği, sayının artabileceği öğrenildi.

Taşımalı eğitimde öğrenim gören yaklaşık bin öğrenciye verilen ve özel  bir şirket tarafından yapılan öğlen yemeği menüsünde bulunan yemeklerden dolayı zehirlendikleri ifade edildi.

HASTANEDE SERUM VE YER KALMADI

Öğrencilerin zehirlenme şüphesiyle kaldırıldığı Viranşehir Devlet Hastanesi’nde yer ve serum sıkıntısı yaşandı. Zehirlenen öğrenciler için sürekli eczanelerden hastaneye serum takviyesi yapılırken, hastanede yer bulamayan öğrenciler ise ilçede faaliyet gösteren tıp merkezlerine yönlendirildi.

Panik havasının yaşandığı ilçede Kaymakam Muhammet Lütfi Kotan ile Milli Eğitim Müdürü Ömer Sağır, hastaneye giderek, zehirlenen öğrenciler hakkında bilgi aldı. Olayla ilgili olarak soruşturma sürdürülüyor.



MM(HK/SS)