Viranşehir ilçe merkezindeki çeşitli okullar ile köylerde bulunan okullara taşımalı sistemle gelen yaşları 6 ile 13 arasında değişen öğrencilere, dün öğlen yemeğinde makarna, çorba ve yoğurttan oluşan menü verildi. Yemekleri yiyen öğrencilerde, akşam saatlerine doğru mide bulantısı ve kusma şikayetleri görülmeye başlandı. Rahatsızlanan öğrenciler, öğretmenleri ve yakınları tarafından ambulans ve özel araçlarla hastaneye kaldırıldı.

Zehirlenen öğrencilerle dolup taşan Viranşehir Devlet Hastanesi’nde serum ve yer sıkıntısı yaşandı. Hastaneye sürekli eczanelerden serum takviyesi yapılırken, tedavi için hastaneye kaldırılan öğrenciler, yer sıkıntısı yüzünden hastane koridorlarında yere oturup kollarına takılan serumların bitmesini bekledi. Bir sedye üzerinde 3-4 çocuğun tedavi gördüğü hastanede yoğunluk oluşması nedeniyle bazı öğrenciler ise ilçede bulunan özel tıp merkezlerinde tedavi edildi.

İlçe Sağlık Grup Başkanı Hasan Işık, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye bugün itibarıyla 900 civarında hastanın tedavi gördüğünü, bunların bir kısmının tedavisi bitmesi üzerine evlerine taburcu edildiğini belirtti. Işık, zehirlenmeye neden olan yemeklerden numune alındığını, inceleme sonucuna göre yemek firması hakkında dava açacaklarını kaydetti.


 MM(HK/SS)