İzmir Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, geçen çarşamba günü, Eşrefpaşa Semti’nde dolaşan 35 FY 119 plakalı otomobili, şüphelenerek durdurdu. Otomobildeki, poliste suç kayıtları bulunan M.K. (19) ile M.K. (18) gözaltına alınırken, tornavida, çalıntı içkiler, kar maskesi ve eldivenler ele geçirildi. Genişletilerek sürdürülen soruşturmada, iki şüphelinin suç ortakları H.K. (21), M.Y. (17), T.Y. (17), F.A. (18), O.A. (17), S.B. (22) de gözaltına alındı.

Araştırmada şüphelilerin, sanatçı Sezen Aksu’nun Karaburun İlçesi Mordoğan Beldesi’ndeki villası da dahil olmak üzere 17 ayrı, ev ve iş yerinden hırsızlık yaptıkları saptandı. Şüphelilerin, gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda, çalıntı 3 LCD televizyon, 1 fotoğraf makinası, 1 küçük televizyon, 1 laptop, içkiler ele geçirildi.

"SEZEN AKSU HASTASIYIZ, YAZIN"

Şüphelilerden yaşları küçük olan M.Y., T.Y. ve O.A., Çocuk Şube Müdürlüğü’ne teslim edildi. İşlemlerinin ardından 8 kişi, adliyeye sevk edildi. Emniyet binası çıkışında, şüphelilerin, “Sezen Aksu’nun hastasıyız, yazın” diye bağırmaları ve rahat tavırları dikkat çekti.