Ziraat mühendisi Murat Kaymakçıoğlu, İstanbul'da çalışırken tanıştığı Vietnamlı turist Nguyen Thn Tas ile evlendi. Oturma ve çalışma izni alarak Vietnam'da İngilizce öğretmenliği yapmaya başlayan Murat Kaymakçıoğlu'nun, Vietnamlı eşinden Ece ve Can isimli iki çocuğu dünyaya geldi. 2 yıl önce eşinden ayrılan Murat Kaymakçıoğlu'nun geçen yılın Mayıs ayında oturma ve çalışma izni iptal olunca sınır dışı edildi. Türkiye'ye dönerek memleketi Bolu'nun Mudurnu İlçesi'ne gelen Murat Kaymakçıoğlu, tekrar oturma izni alabilmek için yaklaşık 1 yıldır uğraşıyor.

Çocuklarının özlemiyle yaşayan Murat Kaymakçıoğlu, sırt çantasıyla bu sabah Bolu Hükümet Meydanı'ndan Ankara'ya doğru yürüyüşe başladı. Murat Kaymakçıoğlu, Dışişleri Bakanlığı'na giderek yardım isteyeceğini belirterek, şöyle dedi:

"Vietnamlı eşimle evliliğimizden Ece ve Can isimlerinde iki çocuğum oldu. İkisi de Türkiye Cumhuriyeti kimliğine sahip ve Mudurnu kütüğüne kayıtlı. Ancak bir süre sonra eşimle aramızda kültürel farklılıklar belirginlik gösterdi ve boşanma kararı aldık. Boşandıktan sonra geçtiğimiz yıl Mayıs ayında oturma ve çalışma iznim bitince sınır dışı edildim."

Çocuklarına kavuşmak için Dışişleri Bakanlığı'ndan yardım isteyeceğini belirten Murat Kaymakçıoğlu, "Konsolosluğa başvurdum ama oturma iznim yenilenmedi. Ön koşul öne sürdüler; o da evlen. Evlenmeyince de yasal olarak Vietnam'dan ayrılmak zorunda bırakıldım. Ve Türkiye'ye döndüm. 1 yıldır çocuklarımı göremiyorum. Amacım şov yapmak değil. Ankara'ya kadar yürüyüp Dışişleri Bakanlığı'ndan çare arayacağım. Vietnam'a tekrar dönüp işlerime devam etmek istiyorum. Vietnam'da İngilizce öğretmeni olarak çalışıyordum. Dışişleri Bakanlığı çare bulamazsa gerekirse İran, Pakistan, Nepal, Katmandu ve Tayland üzerinden yürüyeceğim. Bir şekilde çocuklarıma ulaşmak istiyorum" diye konuştu.

Murat Kaymakçıoğlu daha sonra D-100 Karayolu takip ederek Ankara'ya doğru yürüdü.



KY(MÇ/İD)