Merkez Çukurova İlçesi'nde köpeğini gezdiren bir hayvansever, 10 yaşlarında 3 çocuğun ağaçtaki yuvasından indirip, oynadığı peçeli baykuş yavrularını fark etti. Hayvansever vatandaş, peçeli baykuş yavrularını karton kutuya koyarak Veteriner Pınar Mutlu'ya götürdü. Veteriner Pınar Mutlu, hayvansever kişiyle birlikte kuşların bulunduğu bölgedeki ağaçlarda yuvalarını aradı, ancak bulamadı.

Bunun üzerine Pınar Mutlu, bir aylık olduğu tahmin edilen üç yavru peçeli baykuşu koruma altına alıp, beslemeye başladı. Pınar Mutlu, 'maymun yüzlü baykuş' olarak da bilinen peçeli baykuş yavrularını 14 gün boyunca besin değeri yüksek dana ciğeri ve üzüm taneleri ile besledi.

Yavruları doğal hayatta anneleri gibi beslemeye çalıştığını belirten Mutlu, "Yavru baykuşları besleyerek hayatta kalmalarını sağladım. Ancak annelerinden avlanmayı öğrenemedikleri için bundan sonra ancak insan eliyle beslenebilirler. Anneleri tarafından büyütülselerdi fare, yılan ve böcekleri avlayarak doğanın dengesine destek olacaklardı" dedi.

Mutlu, tedavileri tamamlanan peçeli baykuş yavrularını Doğa Koruma ve Milli Parklar 7'nci Bölge Müdürlüğü Yaban Hayatı Koruma Şube Müdürlüğü görevlilerine teslim etti. Baykuş yavruları, Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne gönderildi.

Yaban Hayatı görevlileri, koruma altındaki yırtıcı kuşlar familyasındaki baykuşları vurmanın cezasının kuş başına 7 bin 7500 lira olduğunu, ayrıca bu hayvanların yumurtası veya yavrularına zarar verenlerin de aynı cezaya çarptırıldığını bildirdi.