2010 yılında böbrek yetmezliği geliştiği için ilaç takviyesi yapılan Yrd. Doç. Dr. Abdullah Demirtaş, son kontrolünde diyalize girmesi ya da nakil olması gerektiğini öğrendi. Bu gelişme üzerine Yrd. Doç. Dr. Demirtaş'ın veteriner hekim ağabeyi Hamit Demirtaş, verici olabileceğini söyledi. Yapılan tetkiklerde uyum sorunu görülmeyince Hamit Demirtaş'tan alınan böbrek, Medical Park Antalya Sağlık Kompleksi Organ Nakli Merkezi'nde gerçekleşen operasyonla kardeşi Yrd. Doç. Dr. Demirtaş'a nakledildi.

AĞABEYE TEŞEKKÜR

Yrd. Doç. Dr. Demirtaş, 7 yıldır yüksek tansiyon hastası olduğunu aktardı. Yrd. Doç. Dr. Demirtaş, "Diyalize hiç girmeden böbrek nakli oldum. 7 yıl önce baş ağrısı şikayetiyle hastaneye gittim. Önce yüksek tansiyon tespit edildi. Daha sonra yapılan tetkiklerde de böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. Sürekli kontrol altında olduğum için son gittiğim kontrolde, ya diyalize girmem gerektiği, ya da nakil olmam gerektiği söylendi. Ağabeyime ve operasyonu gerçekleştiren tüm ekibe teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Hamit Demirtaş ise tetkikler sonunda böbrek verebileceğini öğrendiğinde çok mutlu olduğunu belirtti. Demirtaş, "Kardeşim diyalize başlamadan böbrek nakli olmasını istiyordum. Böbreğimle hayata tutunması beni mutlu etti" dedi.

Naklin gerçekleştirildiği Medical Park Antalya Sağlık Kompleksi Organ Nakli Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Alper Demirbaş, başarılı geçen böbrek naklinin ardından hastanın ve vericinin sağlık durumlarının çok iyi olduğunu kaydetti.