Şirketten Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na yapılan “2011 yılı Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu”nda sektördeki gelişmeler ve Vestel Elektronik’in durumu ele alındı. Raporda ayrıca şirketin “Çevresel Gözden Geçirme” faaliyetleri de dikkat çekti. “Sosyal Sorumluluk” başlığı altında da çeşitli faaliyetleri anlatan şirket yönetim kurulu, dünya şirketi olma sorumluluğundan hareketle çevresel gözden geçirme faaliyetlerinin yürütüldüğünü kaydetti.

ÇEVRESEL GÖZDEN GEÇİRME FAALİYETLERİ

Bu kapsamda yapılan faaliyetler ise şu şekilde anlatıldı:

“2011 yılı sonunda bir önceki yıla göre üretilen birim ürün başına elektrik tüketiminde yüzde 17, su tüketiminde yüzde 24, ısı enerjisi tüketiminde yüzde 26, tehlikeli atık oluşumunda yüzde 24, ambalaj atığı oluşumunda yüzde 12, hurda atıklarında yüzde 13, vernik tüketiminde yüzde 36, plastik hammadde tüketiminde yüzde 42, boya tüketiminde yüzde 3 azalma sağlanmıştır.”

“HERŞEYE RAĞMEN AVRUPA PAZAR PAYI ARTTI”

Faaliyet raporunda genel sektör değerlendirmesi de yapıldı. 2011 yılında şirketin ana faaliyet konusu olan TV segmentinde, CRT TV’den LCD TV’ye kayış trendinin iç piyasada güçlü bir talep yarattığının altını çizen yetkililer, 2011 yılında Avrupa’daki talebin ise daraldığını belirttiler. Yetkililer, “Buna rağmen yüksek üretim kapasitesinin, esnek üretim kabiliyetinin, Ar-Ge ve tasarım üstünlüğünün, yaygın, güçlü satış, dağıtım ağının sağlamış olduğu avantajlar paralelinde şirketimiz bu dönemde Avrupa pazar payını artırmaya devam etmiştir” dedi.

TOPLAM 111 MİLYON DOLAR YATIRIM

LCD TV tarafındaki kapasite kullanım oranının 2011 yılında yüzde 62’den yüzde 79’a çıkarıldığını da aktaran yetkililer, üretimlerde ve adet bazındaki satışlarda yüzde 20’lik artış yaşandığını, satışın ise yüzde 77’sinin ihracata gittiğini kaydetti. Rapora göre, Vestel Elektronik, 2011 yılında TV ve elektronik cihazlara 60 milyon 94 bin dolar, beyaz eşyaya ise 50 milyon 20 bin dolar olmak üzere toplam 111 milyon 14 bin dolar yatırım yaptı.



BT(İÖ/AK)