Seka Park Alanı'ndaki vergi rekortmenleri ödül törenine Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Vergi Dairesi Başkanı Yasef Pehlevan, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ile vergi rekortmeni olan firmaların sahip ve yöneticileri katıldı. Ödül töreni öncesi konuşan Kocaeli Valisi Ercan Topaca, devletin var olduğu andan itibaren geçmişe bakıldığında da vergi olduğunun görüldüğünü belirterek, "İşadamlarımız kazanmazsa devlet de kazanmaz. Devletin ve bizim işimiz işadamına her defasında ek yük getirmek değil onların önündeki engelleri kaldırmak ve ülkedeki refah artışın sağlamaktır." diyerek verginin ülke için önemine değindi. Vali Ercan Topaca daha sonra 2010 yılı vergi rekortmenlerine plaketlerini verdi.  

Kocaeli'de 2010 yılı Vergilendirme Dönemi Kurumlar Vergisi Rekortmenleri şöyle:

1-Tüpraş, 2-Yıldız Enteğre Ağaç Sanayi ve Ticaret, 3-Areva TD Enerji Endüstrisi A.Ş, 4-Nuh Çimento Sanayi A.Ş, 5-Cognıs Kimya Sanayi ve Ticaret Anon, 6- Teklas Kauçuk Sanayi ve Ticaret A.Ş, 7-Polisan Boya Sanayi ve Ticaret A.Ş, 8- Roma Plastik Sanayi ve Ticaret A.Ş, 9-Autoliv Cankor Otomotiv Emniyet Sistemleri, 10-Yılport Kontey Termi ve Liman İşletmesi.

Kocaeli'de yıllık gelir vergisi rekortmeni ise Hakan Koşar  oldu. İkinci sırada yeralan rekortmen adının açıklanmasını istemezken, üçüncü sırada ise Vefa İbrahim Aracı yeraldı. 



OU,EY(MB/İD)