Korkut İlçesi'nde 350 öğrencinin eğitim- öğretim gördüğü Sazlıkbaşı Köyü İlköğretim Okul'nda, öğretmen sorunu yaşanıyor. 12 kadrolu öğretmenin görev yaptığı okula müdür ve 3 öğretmenin dışında kimsenin gelip gitmediğinden şikayet eden veliler, derslerin boş geçtiğinden yakındı. Çocuklarının derste olması gerektiği saatlerde okul bahçesinde oynadıklarını belirten veliler, öğretmenlerin görevlerine başlamamasını protesto ettiler. Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Akın, "Okul açıldığından bu yana 3 öğretmen ve müdür sürekli okula geliyor. Çocuklar ders yerine okul bahçesinde zamanlarını harcıyor" dedi.

Velilerden Orhan Yalçın ise çocukların öğretmen olmadığından kıyafetlerini giyinmediklerini, okula atanan kadrolu öğretmenlerin de görevlendirmeyle başka okullara gönderilmek istendiğini anlattı. 6'ncı sınıf öğrencisi Bahar Talay da Milli Eğitim Bakanı'na seslenerek, öğretmen eksikliğinin giderilmesini istedi.

Korkut İlçe Milli Eğitim Müdürü Turgut Karakaş ise 8 derslikli okulun 12 kadrolu öğretmeni olduğunu doğrulayarak, bunlardan sadece 2'sinin okul gitmediğini ve bunun da önemli bir sorun olmadığını bildirdi.