Çağlayan Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Oğuz Altınkaynak, 2013- 2014 Eğitim- Öğretim Yılı'nda okullarının Anadolu Lisesi olacağı, eski binanın ise Anadolu İmam Hatip Lisesi yapılacağını öğrendiklerini belirterek şöyle dedi:

"2 bin 500'e yaklaşan öğrenci kapasiteli okulumuz, 1969 yılında kurulmuş, Antalya'nın en eski ve en büyük okullarından biridir. Antalya'mıza hizmet eden binlerce mezunumuz vardır. Okulumuzun eski binasından ayrılması halinde eğitim, öğretimin aksayacağını düşünüyoruz. Eski binamızda, eğitimin temel esaslarından olan labaratuvar, teknoloji, resim, müzik, kütüphanenin yanı sıra, tüm 12'nci sınıflarımızla beraber yaklaşık 23 sınıf ve 10 adet diğer hizmet odaları bulunmaktadır."

KARAR GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

Oğuz Altınkaynak, Çağlayan Lisesi'nin Anadolu Lisesi olması halinde eğitimin de tam güne çıkacağını söyledi. Altınkaynak, "Sınıflarımızın teknolojik donanımlara sahip, çağımızın ihtiyaçlarına cevap ve hizmet veren sınıflar olması gerektiği inancını taşımaktayız. Yeni binamızda bu ihtiyaca cevap verecek kadar yeterli sınıf yok" diye konuştu. Bu durumun önümüzdeki dönemde sıkıntılara yol açacağını kaydeden Altınkaynak, "Bu nedenle Okul Aile Birliği olarak bu kararın yeniden gözden geçirilmesini istiyoruz. Amacımız öğrencilerimize daha iyi eğitim ve öğretimin verilmesini sağlamaktir. Bunun dışında başka bir düşüncemiz ve amacımız yoktur. Bu konuda yetkililerin daha duyarlı olmasını diliyoruz" dedi.