Patnos İlçesi'nde toplam 25 öğretmenin görev yaptığı 14 Nisan Mahallesi'nde bulunan 32 derslikli ve 1200 öğrenci kapasiteli Kerem Şahin İlköğretim Okulu, Van'da geçen yıl 23 Ekim ve 9 Kasım tarihlerinde meydana gelen Richter ölçeğine göre 7.2 ile 5.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından hasar gördü. Yapılan inceleme sonucunda okulun onarılıp güçlendirilmesine karar verildi. Veliler, bu karara rağmen okulda herhangi bir onarım ve güçlendirme çalışması yapılmadığını öne sürdü. 

ELEKTRİK VE SU DA YOK

Okulda elektrik ve su da bulunmadığını iddia eden Okul Aile Birliği Başkanı Şirin Kartal, "Okulun yüzde 90 hasarlı raporu var. Okulun tuvaletleri yıkık, kapısız ve lavabosuz. En küçük bir sarsıntıda burası yerle bir olur. Kısa sürede okula güçlendirme ve tadilat yapılmasını istiyoruz. Böyle bir okul eğitim-öğretime nasıl açılır? Bu şekilde çocuklarımıza okula gönderemeyiz" dedi.

PAZARTESİ EĞİTİME AÇILACAK

Patnos İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Eskin ise Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden okulun hasarsız olduğuna dair rapor bulunduğunu belirterek,"Depremde okulumuz hasar görünce öğrencileri başka bir okula gönderdik. Şu anda 10 kişilik bir ekip okulda tadilat yapıyor. Eğitime kısa süreliğine ara verdik, lavaboları onarıyoruz. Çalışmalarımız bitmek üzere ve önümüzdeki pazartesi günü okulu eğitime açacağız" diye konuştu.