Muğla’da 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı'nda 470 okulda 143 bin öğrenci eğitim görecek. Bu öğrencilere 9 bin öğretmen tarafından ders verilecek. Bu yıl birinci sınıfa 15 bin 504 öğrenci kayıt yaptırdı. Bu öğrencilerin 5 bin 975’i ise 66 aylıktan küçük olmalarına karşın ailelerinin isteğiyle kaydedildi.

Merkez Atatürk İlköğretim Okulu’nda minik öğrenciler büyük bir heyecanla ders başı yaptı. Minikleri aileleri de yalnız bırakmadı. Sınıfa anne ve babalarıyla gitmek isteyen öğrenciler onlardan ayrılmak istemeyince veliler de sınıfın bir köşesinde ayakta beklemek zorunda kaldı. Bazı veliler ise aynı sırayı çocuklarıyla baylaşarak çocuklarının heyecan ve korkularını yenmelerine yardımcı olmaya çalıştı.

İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, tüm hazırlıkların tamamlandığını ve eksiklerin olmadığını belirtti. İl Müdürü Çınar, "Birinci sınıfa yeni kayıt olan öğrencilerimiz okula uyum kapsamında bir hafta erken başladı. Küçük öğrencilerimiz okulu ve arkadaşlarını tanıyacaklar. Tüm okullarımızın bakım ve onarımları yapıldı. Öğretmen kadrolarımız tamamlandı. 2012-2013 Eğitim ve Öğretim Yılı'na eksiksiz olarak başlıyoruz" dedi.



AB(İÖ/CK)