Kemer Beldesi'ndeki Şehit Gürcan Kaya İlköğretim Okulu’ndaki olaylar, geçen ay Hacer Kara'nın 32 mevcutlu 1-A sınıfında okuyan oğlu 7 yaşındaki E.'yi 22 mevcutlu 1-C'ye aldırmak istemesiyle başladı. Hacer Kara'nın sınıf değişikliği isteğini kabul etmeyen okul yönetimi, sene başında sınıfların kurayla belirlendiğini ve E.'nin 1-A şubesinde eğitime devam etmesi gerektiğini söyledi. Bunun üzerine idareciler ve sınıf öğretmeni Süleyman Kılçar ile tartışan Hacer Kara, sınıf kapısında nöbet tutmaya başladı. Okuldan hiç ayrılmayan ve ders sırasında sınıfta yaşanan olaylara da müdahale ettiği öne sürülen Hacer Kara'nın tutumu diğer velilerinin de tepkisini çekti. Bu süreçte Hacer Kara, konuyu Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne taşıdı. Tartışmaların önüne geçmek için Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan disiplin komisyonu, E.'nin 1-A'dan, 1-C şubesine alınmasına karar verdi.

ÖĞRETMEN RAPOR ALDI

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün aldığı bu karar 1-C şubesindeki öğrenci velilerini ayaklandırdı. Öğrencinin haksız yoldan çocuklarının bulunduğu sınıfa getirildiğini savunan veliler, okul bahçesinde pazartesi günü toplanıp tepki gösterdi. E.'den bir şikâyetleri olmadığını belirten veliler, velisi Hacer Kara'nın okulda huzuru bozduğunu ileri sürdü. Veliler, Hacer Kara ve yakınlarıyla da tartıştı. Veliler arasında yaşanan tartışma ve itişmeler okula çağrılan jandarma ekiplerinin müdahalesiyle sona erdi. Tartışmaların ilk gününde olayları jandarma güçlükle engellerken, dün de veliler okul bahçesinde toplanarak eylem yaptı. E.'nin tekrar eski şubesine gönderilmesini isteyen veliler Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderilmek üzere dilekçe yazdı.

Olaylardan olumsuz etkilenen sınıf öğretmeni Nilay Çetin ise rapor aldı.

ÖĞRENCİLER OKULA GELMEDİ

Eylemlerini bugün de sürdüren velilerden 18'i, bugün çocuklarını okula göndermedi. 1-C şubesinden sadece 4 öğrenci bugün okula geldi. 18 öğrenciden 5'nin velisi çocuklarının hasta olduğunu belirterek okula doktor raporu getirdi. Diğer 13 velinin ise çocukları için rapor almak için hastanelere gittiği belirtildi. Ders yapılmayan sınıfta E. Kara tek başına otururken okula gelen 4 öğrenci ise okul bahçesinde gezdi.

EĞİTİME ENGEL OLUYOR

Tepkili veliler adına konuşan Emin Uyar, şunları söyledi:

"Öğrenciye karşı bir tepkimiz yok. Burada sınıfın kapısında sürekli nöbet tutan, kendinde öğretmen ile öğrenci arasında yaşananlara müdahale etme hakkı bulan bir veli var. Annesinden kuvvet alan çocuğun arkadaşlarına karşı bazı kötü davranışlar içinde olduğunu öğrendik. Biz bir çocuğun eğitim öğretim hakkı elinden alınsın istemiyoruz. Ancak gelinen noktada diğer tüm çocukların huzurlu ve mutlu bir ortamda eğitim öğretim hakkı gasp edilmeye çalışılıyor."

Konu hakkında bilgi almak için Şehit Gürcan Kaya İlköğretim Okulu’na gelen Eğitim-Bir-Sen Fethiye Temsilcisi Mustafa Aybars ise önceliğin eğitimciyi korumak olması gerektiğini söyledi. Aybars, bir öğrencinin sınıfının değişip değiştirilmeyeceğine okul yönetiminin karar vermesi gerektiğini kaydetti.

ÖĞRETMENE MÜDAHALE ETMEDİM

Bugün okula gelen Hacer Kara, "Çocuğun eve geldiğinde şiddet gördüğünü söyleyerek ağladı. Öğretmeninden sürekli kötü sözler duyduğunu söyledi. Bu yaşananlar üzerine rehber öğretmenle görüştüm. Şube değişikliğinin uygun olacağını belirtti. Milli Eğitim Müdürlüğü şube değişikliğine karar verince tepkiyle karşılaştık. Çocuğumu okuldan almamı istiyorlar. Benim çocuğum okumayacak mı? Ben sınıfa girmiyor ve öğretmene müdahale etmiyorum. Öğretmeni şikâyet ettiğimi için iftira atıyorlar" diye konuştu.