Selçuk Üniversitesi Vakfı Eğitim Araştırma ve Geliştirme Hizmetleri Limited Şirketi'ne bağlı Özel Esentepe İlköğretim Okulu, 'Engelliler Haftası' nedeniyle diğer okullarda bulunan engelli öğrencilere yardım amaçlı tiyatro oyunu sahneledi. Devlet Tiyatrosu'nda sahnelenen 'Senin annen bir melekti yavrum' adlı komedi türündeki oyunun oyuncuları arasında ise profesör, doktor, mühendis ve öğretmen bulunan veliler ile okul yöneticisi ve öğretmenler bulunuyor. İlginin yoğun olduğu oyun, izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Oyunu izlemeye gelen Konya Valisi Aydın Nezih Doğan'ın eşi Hatice Doğan, bedensel engellilerin yılda bir kez akıllara gelmesinin üzücü olduğunu vurguladı. Onların yılın her günü hatırlanması gerektiğini kaydeden Doğan, şunları söyledi:

"Bu senede maalesef, her sene olduğu gibi engelli anneler, yılın annesi seçildi. Maalesef diyorum çünkü, biz bu anneleri yılda bir kez hatırlıyoruz. O annelerin de nefes almaya ihtiyaçları olduklarını 365 günde hatırlamalıyız. Onlar o elleri, gözleri, ayaklarıyla bizlerin yapamadıklarını yapıyorsa, sanırım onların önlerinde en büyük engel biz sağlıklı insanlarız. Onların önündeki bu engelleri kaldırırsak, inanıyorum ki aşamayacakları hiçbir engel yok. Onların yapamadıklarına değil, başardıklarına odaklanalım. Ozaman biz Mevlana'nın dediği gibi bu topraklara sevgiden başka bir şey ekmeyiz."

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ise "Bu oyun çok ulvi bir amaç için yapılmaktadır. Elde edilen gelir, engelsiz yaşam için harcanacaktır. Engelsiz yaşam için farkındalık yaratması için bu oyunun önemi büyük. Bizim üniversitemizin de öğretim görevlileri bu oyun içinde yer aldığı için de ayrıca bir mutluluk yaşıyorum" dedi.