İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Birinci Ergenekon Davası'nın 212. duruşması sona erdi. Duruşmada emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün kızı ve aynı zamanda avukatı Zeynep Küçük'ün gizli tanığa sorular sordu. Avukat Zeynep Küçük ile gizli tanık Poyraz arasında zaman zaman gerginlik yaşandı. Avukat Küçük, gizli tanık Poyraz'a bu güne kadar yargılandığı dava sayısını ve kaç yıl ceza aldığını sordu. Gizli tanık Poyraz da "Avukat değil misin, git öğren. Ben söylemek zorunda mıyım?" dedi.


"ARABANIN BAGAJINDA PARA DOLU ÇANTA OLURDU"


Zeynep Küçük'ün soruları sırasında gizli tanık Poyraz, “Veli Küçük'e zarf içinde para verilmez. Zarf bize verilir. Küçük'ün bulunduğu İzmit Alay Komutanlığı'na giderken arabanın bagajında para dolu çanta olurdu" diye konuştu. Başkan Özese'nin “Bu paranın kaynağının ne olduğu" sorusunu gizli tanık Poyraz “Tahsilat, işadamı kaldırma, tehdit gibi işlerden. Ne kadar olduğunu ben bilemem" diye yanıtladı.


"YALANINDA BİR DOZU OLUR"


Söz alan sanık Veli Küçük, 35 yıl jandarmada görev yaptığını söyleyerek, general rütbesinde TSK'dan emekli olduğunu söyledi. Veli Küçük, "İki gündür gizli tanığı dinliyoruz. Yalanında bir dozu olur. Gizli tanığın iddiaları hayal mahsulüdür. Bu para işi gücüme gitti. Benim evim yok, cezaevinde kızımın yatırdığı para belli" dedi. Mahkeme heyeti duruşmayı 26 Ocak'a ertelendi.


(BB)