Olay, gece geç saatlerde Devteşti Mahallesi'nde meydana geldi. Polis ihbar hattını arayan 28 yaşındaki Emine Mermerkaya, 1 ay önce şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşandığı eşinin, velayeti mahkeme kararı ile kendisinde bulunan 1 yaşındaki kızları Melek'i zorla kaçırdığını söyledi. İhbar üzerine harekete geçen polis, çocuğunu kaçıran babanın yakalanması için çalışma başlattı. Çocuğu kaçıran babanın kullandığı kamyonetin plakasının bildirilmesinin ardından kentin bir çok yerinde uygulama noktası oluşturuldu. Çocuğun kaçırılmasından kısa süre sonra telsiz anonsu ile bildirilen 34 ZJ 7694 plakalı kamyonet kent merkezinde görüldü.

KOVALAMACA SONUCU DURDURULDU

Durması yönünde yapılan uyarıya rağmen kaçan kamyonet ile polis arasında kovalamaca başladı. Yaklaşık yarım saat süren kovalamaca İpekyol Mahallesi ara sokaklarında kamyonetin önünün kesilmesi ile son buldu. Durdurulan kamyonette bulunan baba Mehmet Acemoğlu ile arkadaşları Mehmet Ş. ve Mehmet D. gözaltına alınırken, kaçırılan 1 yaşındaki Melek ise polis tarafından annesine teslim edildi.

Kızına kavuşan anne Emine Mermerkaya, gittiği Şehit Emin Çavuş Polis Merkezi'nde boşandığı eşinden şikayetçi oldu. Arkadaşları Mehmet Ş. ve Mehmet D. ile birlikte kızını kaçıran Mehmet Acemoğlu da sorgulanmak üzere aynı merkeze götürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

DHA(HK/COŞ)