İstanbul'da yaşayan Gülbin Vardar, 3 yıl önce boşandığı Ali Uğur Akbaş'la evliliğinden dünyaya gelen kızı Aslı Aleyna'yı yaz tatilinde kalması için babasının yanına, Adana'ya gönderdi. Tatil bitmesine rağmen Aslı Aleyna annesinin yanına dönmedi. Kızının yanına gelmesini isteyen Gülbin Vardar, ısrarlarına rağmen sonuç alamayınca avukatı ve annesi Leyla Beşer ile birlikte geçen 26 Eylül'de Adana'ya geldi. Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe veren Vardar, "Eski eşim, velayeti bende olan kızımı alıkoydu, göstermiyor" diyerek şikayetçi oldu. Vardar, "Kızımı bir aylığına babasının yanına göndermiştim. Ama aradan iki ay geçti, geri göndermedi. Telefonla veya bir başka şekilde de ulaşamadım. İstanbul'da okula başlaması gerekiyor" dedi.

2 çocuk annesi Gülbin Vardar ile 3 yıl önce yollarını ayıran Ali Uğur Akbaş ise zorla alıkoyma iddialarını kabul etmedi. Akbaş, "Kızımın yaz tatili için yanıma geldiği doğru. Ama tatilin bitimine yakın, yanımda kalmak istediğini, kendisiyle ilgilenmeyen annesine dönmek istemediğini söyledi. Ben de kızımı üzmemek adına düşüncesine saygı duyup, kabul ettim. Kendi isteğiyle özel bir okula kaydını yaptırdım. Öyle zorla alıkoyma gibi bir durum olabilir mi? İnsan kızının mutluluğunu istemez mi? Üstelik ben şu anda, çok da mutlu bir evliliğe sahibim. Kızım, şimdiki eşimi de kardeşini de çok seviyor" diye konuştu.

BABA HAKKINDA DAVA AÇILDI

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili iddianame hazırladı. 3'üncü Sulh Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, Ali Uğur Akbaş hakkında 'çocuğun kaçırılması ve alıkonulması' suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istendi. Akbaş'ın iş ortağı Halil İbrahim Işık hakkında da, Gülbin Beşer'i telefonla tehdit ettiği iddiasıyla 5 yıla kadar hapis cezası istendi.

Davanın iddianamesinde, "Gülbin Beşer'in, velayeti kendisinde bulunan kızları Aleyna'yı geçen temmuz ayında babası olan Ali Uğur Akbaş ile görüşmesi için bir aylığına yanına gönderdiğini, bir ay geçmesine rağmen tekrar annesine teslim etmeyerek yanında alıkoyduğu. Böylece çocuğun kaçırılması ve alıkonulması suçunu işlediği" öne sürüldü.

Önümüzdeki günlerde yargılanmasına başlanacak olan sanık Akbaş'ın, eski eşi Gülbin Beşer'i tehdit ettiği iddiasıyla Üsküdar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.