Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Metal Eğitimi bölümünden mezun olan Süleyman Özinan'ın kalbi Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden gelen Prof. Dr. Mustafa Yılmaz başkanlığındaki ekip tarafından bugün 03.30'da alınarak Ankara'ya götürüldü. Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden gelen Op. Dr. Pınar Sarkut da, gerçekleştirdiği operasyonla Özinan'ın böbrekleri ve karaciğerini aldı. Op. Dr. Pınar Sarkut, yaptığı açıklamada, "Başarılı bir operasyon oldu. Böbrekleri Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde iki kişiye hayat verecek. Özinan'ın karaciğeri loblarından ikiye ayrılarak, bir bölümü İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki bir hastaya, diğer bölümü de İstanbul Memorial Hastanesi'nde başka bir hastaya nakledilecek" dedi.

BABA: ORGAN BAĞIŞI NEDİR BİLMİYORDUM

Oğlunu genç yaşta kaybeden ve yaşamını Akçaköy'de çiftçilikle sürdüren İbrahim Özinan, büyük bir üzüntü duyduğunu, ancak organlarının başkalarına hayat verecek olmasının, üzüntüsünü bir nebze de olsa azalttığını belirtti. Baba Özinan şunları söyledi:

"Oğlum 2 yıl Dursunbey'in Güğü ve Çanakçı köylerinde vekil öğretmenlik yaptı. Geçen cuma günü bizim 'kuraklık' dediğimiz, kapının üstündeki 3 metre yükseklikteki bölüme çıktı. Burada bazı düzenlemeler yapacaktı. Yere düşmüş. Ben yakındaydım. Gürültüyü duyunca hemen koştum, oğlum kanlar içinde yatıyordu. Bir arkadaşımın otomobili ile Balıkesir'e hareket ettik. Bu arada Balıkesir'den 112 Hızır Acil Servis ambulansı yola çıkmıştı. Köyümüz Balıkesir'e 20 kilometre uzakta. Pamukçu yakınlarında oğlumu ambulansa naklettik. Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi'ne getirilen oğlum tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Doktorlar oğlumun organlarını bağışlayıp bağışlamayacağımı sordu. Ben organ bağışı nedir bilmiyordum. 'Akrabalarıma ve köylülerimize sorayım' dedim. Köylüler ve akrabalarım onay verince, Süleymanımın tip 1 şeker hastası olduğunu söyledim ve gereken organlarını alabilirsiniz dedim."



HD(AÖ/COŞ)