Torbalı'ya bağlı Bozköy’de oturan Seval-Turgut Öncü çiftinin aşkları, 1982 yılında Almanya’da başladı. O yıl yurt dışına tatile giden Turgut Öncü, Seval Hanım’a ilk görüşte aşık oldu. Kısa süre sonra evlenmeye karar veren çift, Türkiye’de hayatlarını birleştirdi. Mutlu bir birlikteliği olan çiftin hayatı 12 yıl önce karardı.

Minibüs şoförlüğü yaparak geçimini sağlayan Turgut Öncü, 2000 yılında trafik kazası geçirdi. Bayraklı’da bir fabrikanın servis taşımacılığı yaptığı sırada virajı alamayan Turgut Öncü’nün kullandığı minibüs, şarampole yuvarlandı. Vücudunun birçok yeri kırılan Öncü, iki yıla yakın bir süre tedavi gördü. Sağlık durumu biraz düzelen Öncü’nün, 2005 yılında sağ tarafı felç oldu.

ACI ÜSTÜNE ACI

7 yıldır yatağa mahkum olan Turgut Öncü’nün en büyük destekçisi ise 30 yıllık eşi Sevval Öncü oldu. Öncü çifti, 2005 yılında yaşadıkları bu şoktan sadece bir yıl sonra yeni bir haberle daha yıkıldı. Acılı eş Seval Öncü, 2006 yılında yaptırdığı tetkiklerde göğüs kanseri olduğunu öğrendi. Bir yandan göğüs kanseri ve boyun fıtığıyla mücadele edip tedavisini sürdüren Seval Öncü, bir yandan da felçli olan eşine bakıyor. Eşinin bir dediğini iki etmeyen Öncü, onu bir an bile yalnız bırakmıyor.

KREDİYLE EMEKLİ OLDU

Turgut Öncü’nün babasından miras kalan müstakil evde yaşayan Öncü çifti, yaklaşık 1 yıl önce 11 bin liralık kredi çekti. Turgut Öncü, çekilen kredi ile Bağ-Kur’dan emekli oldu. Aldığı 800 liralık aylığın 500 lirasını banka kredisi için ödüyor. Öncü ailesi, aldığı 11 bin liralık krediyi 36 ay sonunda 17 bin lira olarak geri ödeyecek. Devletten aldığı 600 liralık bakım parası ve eşinin emekli maaşından kalan 300 lira ile geçinmeye çalışan ailenin ilaç ve bez masrafları da aylık 500 lirayı buluyor.

AYARLANABİLEN YATAK İHTİYACI

Eşinin kendisi için en değerli varlık olduğunu dile getiren Seval Öncü, “Hayattaki tek dayanağım. Çocuğumuz olmadı ama birbirimize hep sevgiyle sarıldık. Aynı durumda olsaydım inanıyorum ki eşim de bana bakardı. Ona bir çocuk gibi bakıyorum. Eşimin rahat etmesi için yeni bir yatağa ihtiyacı var. Kendiliğinden ayarlanabilen yatak, sıkıntımızı büyük ölçüde çözer. Hasta olduğum için eşimi çok fazla hareket ettiremiyorum. Bu konuda bize yardımcı olunursa sevinirim” dedi.