İstanbul 14. Aile Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, işadamı Halis Toprak ile Nazlıcan Tagızade Toprak katılmadı. Duruşmada Halis Toprak'ın avukatı Bülent Akar ile Nazlıcan Tagızade 'nin vekilleri Uğur Uğurlu ve Gülendam Atabay hazır bulundu. "Gizlilik kararı" bulunan duruşmaya basın mensupları alınmadı.


TAZMİNAT TALEPLERİ REDDEDİLDİ


Mahkeme, Toprak ile Tağızade'nin birbirlerinden istedikleri maddi-manevi tazminat taleplerini, "eşit kusurlu" oldukları gerekçesiyle reddetti. Mahkeme ayrıca, Halis Toprak'ın Nazlıcan Tağızade'ye ödediği 6 bin TL nafakanın, kararın kesinleşmesine kadar devamına hükmetti. Boşanma kararının kesinleşmesi durumda ise Toprak nafaka karşılığı olarak 200 bin TL ödeyecek. Nazlıcan Tagızade, Halis Toprak'tan 10 milyon TL tazminat talebinde bulunurken, Toprak ise Nazlıcan Tagızade'den 100 bin TL tazminat talebinde bulunmuştu.


BOŞANMA DAVASI 2 YIL SÜRDÜ


İşadamı Halis Toprak ile kendisinden 54 yaş küçük Nazlıcan Tağızade ile 18 Temmuz 2009'da Kuşadası'nda evlenmiş, evliliğe Toprak ailesi de karşı çıkmıştı. Evlilik, 2010 Mayıs ayından Halis Toprak'ın boşanma davası açmasıyla mahkemeye taşınmıştı. 2 yıl süren dava sürecinin ardından evlilik boşanmayla sonuçlandı.



 


(BB)