Antalya'da bir sitede güvenlik görevlisi olarak çalışan Barış Murat Yapıcı, geçirdiği trafik kazası sonrası getirildiği Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşti. Bu gelişme üzerine yakınları, Yapıcı'nın 'Bir gün ölürsem organlarımı bağışlayın' şeklindeki vasiyetini yerine getirdi. Yapıcı'nın böbrekleri, korneası ve kalbi, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde organ bekleyen hastalara nakledilmek üzere alındı. Karaciğer ikiye bölünerek Malatya'daki iki hastaya, akciğeri ise İstanbul Kartal Koşuyolu Hastanesi'ne gönderildi.

Yapıcı'nın korneası Akdeniz Üniversitesi Başhekimi ve Göz Hastalıkları Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Ünal tarafından 71 yaşındaki Mehmet Ali Kaplan'a, böbrekleri Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Ayhan Dinçkan tarafından 32 yaşındaki Fatma Özçelik ile 46 yaşındaki Keziban Zek'e naklediliyor. Kalp ise Kalp Damar Cerrahisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Bayezid tarafından 46 yaşındaki Mustafa Keçer'e naklediliyor. Nakil ameliyatları halen sürüyor.

Murat Barış Yapıcı'nın cenazesi, Muratpaşa Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Uncalı Kent Mezarlığı'nda toprağa verildi.