Prof. Dr. Erol Aksungur, ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Girişimsel Radyoloji Bölümü'nde bugüne kadar bin 500 varisli hastanın başarıyla tedavi edildiğini kaydetti. Prof. Dr. Aksungur, "Varis hastalığına bağlı damarlardaki genişleme, görüntü olarak sıkıntı verdiği kadar ağrı, kramp, aşırı yorgunluk ve kaşıntıya da yol açıyor. Tedavi olmayan hastalarda bacakta ödem, ciltte kalıcı lekeler ve kalınlaşma olabiliyor. Varis ve buna bağlı şikayetleri olan hastalar, 'Endovenöz Lazer Ablasyonu' yöntemiyle cerrahi müdahaleye gerek kalmadan, ağrı duymadan kansız biçimde yaklaşık 1 saatlik lazer tedavisinin ardından hemen ayağa kalkabiliyor" dedi.

YÖNTEMİ ANLATTI

Endovenöz Lazer Ablasyonu yapılan hastaların, tedaviden hemen sonra ayağa kalkıp normal yaşamlarına döndüklerine dikkat çeken Prof. Dr. Aksungur, şöyle konuştu:

"Bu yöntem son yıllarda, cerrahi tedavi yöntemlere alternatif olarak uygulanmaktadır. Hastalıklı damara lazer teli ince bir iğne girişinden yerleştirilir ve lazer enerjisi verilirken tel geri çekilerek damar kapatılır. İşlem sırasında hastanın ağrı duymaması ve çevre dokuların korunması için birkaç iğne girişi ile damar çevresindeki dokulara lokal anestezi yapılır. İşlem genellikle bir saatten kısa bir sürede tamamlanmaktadır. Hasta işlemden hemen sonra ayağa kaldırılarak yürütülür ve taburcu edilir. İşlemden sonra 3- 4 hafta kadar varis çorabı giyilmesi gerekmektedir. Endovenöz lazer tedavisi olanlarda hastalığın tekrarlama oranı ameliyata göre son derece düşüktür."