Kendisine gönderilen yardım paketindeki yastığın içinden çıkan 12 bin lira değerindeki altınları Batmanlı sahibi Mehmet Şirin Sudemir'e teslim eden Vanlı depremzede Fehmi Güneş, insanlık görevini yerine getirdiğini söyledi. Van'a depremden sonra Türkiye'nin dört bir yanından yardım gönderildiğini belirten 7 çocuk babası işsiz olan Güneş, yardım gönderen herkese teşekkür etti.

4 AY ADANA'DAKİ YAKINLARIMIZDA KALDIK

Güneş, altınları bulduktan sonra sahibini araştırmaya başladığını ifade ederek, "Depremden sonra çadırda kalıyorduk. Bu süre içinde bize bir koli yardım geldi. Yardımda bir battaniye bir yastık ve bazı giyecekler çıktı. Biz bunları kullandık. Ancak çadırda yaşam zor olunca Adana'daki yakınlarımızın yanına gittik. 4 ay orada kaldıktan sonra döndük" dedi.

PARA VERMEK İSTEDİLER KABUL ETMEDİM

Fehmi Güneş, eşi Revşan Güneş'in bayram için temizlik yaparken yastık içindeki altınları bulduğunu ve hemen kendisine haber verdiğini belirtti. Güneş, sözlerine şöyle devam etti:

"Birlikte yastığı açtığımızda içinden altınlar çıktı. Ben hemen çarşıya gidip internetten haberleri araştırıp, altınların sahibinin ismine ulaştım. Ardından da bilinmeyen numaralardan isim vererek telefon numarasını buldum. Batmanlı olan aileyi arayıp altınlarının bende olduğunu söyledim. Gelip altınları aldılar. Bir gece de misafir ettik. Çok memnun bir şekilde ayrıldılar. Bana bir miktar para vermek istediler, kabul etmedim."