Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay kura çekiminin ardından AK Parti Van İl teşkilatını ziyaret etti. Burada partililerle biraraya gelen Atalay, öne alınması halinde bir yıl sonra seçimlerin olacağını söyleyen Bakan Atalay, "Van, büyükşehir olacak. Bundan sonra Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı önünüzde en büyük yarış alanı olacak. Ona göre hazırlayın kendinizi. Biz merkezi hükümet olarak Van'a yapabileceğimizin azamisini yapmaya çalışıyoruz. Sadece depremzedelerin mağduriyetini gidermek için çalışmıyoruz. Birçok eksikliği de gidereceğiz" dedi.

VAN'I KAYBETMEK HEPİMİZİ ÜZDÜ

Şuanda BDP'nin elinde olan Van Belediyesini almak için herkesin seferber olması gerektiğini belirten Atalay, "Çalışmalara ben de katılacağım. Van'ın nüfusuna kaydolacağım. Hepimiz çalışacağız. Burdaki belediye seçimi çok önemli. Biliyorsunuz geçen dönem belediyenin kaybedilmesi hepimizi çok üzdü. Önümüzdeki döneme bakacağız. Eğer varsa o dönemde hata olarak gördükleriniz onları yapmamaya çalışarak daha iyi daha organize çalışarak başarıya ulaşmak zorundayız. Yani Van'ı çok önemli görüyoruz" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Atalay daha sonra yapımı devam eden Edremit İlçesi'ndeki TOKİ konutlarını gezdi. Konutların mevkiisini çok beğendiğini belirten Atalay, burada CHP'ye yüklendi. Muhalefetin çalışmalarının hiç etkili olmadığını belirten Atalay konuşmasını şöyle sürdürdü:

"MUHALEFETİN ÇALIŞMALARI ETKİLİ OLMUYOR"

"Bazen mecliste Van depremi ve çalışmalarıyla ilgili söylenenleri duydukça cevap verme gereği bile duymuyorum. O kadar yanlış, eksik, gerçeği içermeyen şeyler oluyorki insan üzülüyor. Bu arkadaşlar keşke gelip buraları görseler. Ondan sonrada eleştirilecek şeyler olabilir. Ama gerçekçi eleştiriler olur. Şu anda muhalefetin çalışmaları hiç etkili olmuyor. Gerçekleri görüp gerçekler üzerinden bir eleştiri olsa daha etkili olur."

Başbakan Yardımcısı Atalay, incelemelerinin ardından uçakla Van'dan ayrıldı.