Gürpınar'a bağlı Ortaköy İlkööğretim Okulu'nda bir yıldır görev yapan öğretmenler Sibel Garip ve Seda İgit, başarılı öğrencileri motive etmek amacıyla Ankara gezisi düzenledi. Okuldaki 7'si kız, 13 öğrenci için öğretmenler, kendi imkanları, hayırsever işadamı ve tanıdıklarının desteğiyle uçak bileti ve gezi için para topladı.

Öğrenciler ve öğretmenleri, uçakla gittikleri Ankara'da Türkiye Büyük Millet Meclisi, Anıtkabir, Etnografya Müzesi, Ankara Kalesi, Bilim Fuarı ile birçok alışveriş merkezi ve oyun parklarını gezdi. Öğrenciler gezi esnasında buz pateni yapıp, bowling oynadı, sinemaya gitti, dev akvaryumları gezdi, oyun ve eğlence parklarında doyasıya eğlendi.

İlk defa uçağa binen ve Van dışına çıkan öğrenciler, kente dönüşlerinde 3 günlük geziden duydukları memnuniyeti dile getirirken, asla unutamayacakları güzel anları kendilerine yaşatan öğretmenlerine teşekkür etti.

Öğretmenler Sibel Garip ve Seda İgit, kendilerine destek olan herkese teşekkür ederek, "Bu gezide asıl amacımızın öğrencilerimizin geleceklerine yön vermeleri, rol model olarak sadece biz öğretmenlerini değil, diğer meslek gruplarını da görmelerinin sağlanmasıydı. Köy ortamında bulunarak düşünce ufukları gelişemiyor. Bu gezi sonucunda artık dünyaya ve yaşama dair bakış açıları değişecek. Keşke bütün öğrencilerimizi götürebilseydik. Fakat imkanlarımız kısıtlıydı. Bir daha ki yıl da takdir alan öğrencilerimizi İstanbul gezisine götüreceğiz" diye konuştu.



GÖ(FE/CK)