Cezaevlerinde PKK ve KCK'lı tutukluların 12 Eylül'de başlattığı açlık grevlerine destek amacıyla BDP'nın 'yaşamı durdurun' çağrısı nedeniyle Van'da, ana caddelerdeki işyerlerinin dışında, ara sokaklardaki işyerlerinin tamamı kapalı. Kent merkezindeki okullarda boykot olmazken, kenar semtlerdeki okullarda ise ailelerin çocuklarını kısmen göndermediği görüldü.

VAN'DA YÜRÜYÜŞ YAPILACAK

Van'da, BDP'ye ait çadır önünde toplanacak olan kalabalık, buradan Akköprü Mahallesi'ne kadar yürüyecek. Eylemciler buradan da minibüslere binerek Erciş yolu üzerinde bulunan F Tipi Kaplı Cezaevi önüne giderek, basın açıklaması yaptıktan sonra oturma eyleminde bulunacak.

HAKKARİ'DE HAYAT DURDU

Hakkari kent merkezi ile Yüksekova, Çukurca ve Şemdinli ilçelerinde ise hayat durdu. İşyerlerinin tamamı açılmazken, öğrenciler ise okullara gönderilmedi. Ailelerin büyük bölümü BDP'nin çağrısına uyarken, ailelerin bir bölümünün ise güvenlik endişesiyle çocuklarını okullarına göndermediği bildirildi. Özel otomobiller ile yolcu minibüsler de trafiğe çıkmadı.

Hakkari'nin merkez Bulvar Caddesi'nde bulunan Belediye binası önünde toplanacak grup, basın açıklaması yaptıktan sonra oturma eyleminde bulunacak. İlçelerde de basın açıklamaları yapılıp oturma eylemleri yapılacak. Polis ise kent merkezleri ve ilçelerde çıkabilecek olaylara karşı geniş güvenlik önlemleri aldı.