Van ile Erciş ilçesinde, geçen yıl 23 Ekim ile 9 Kasım’da meydana gelen Richter ölçeğine göre 7.2 ve 5.6 büyüklüğündeki depremleri ardından depremzedeler için yapılan konutlar tamamlanırken, TOKİ, depremin izlerini silmek amacıyla da kentsel dönüşüm atağı başlattı. Bölgede uygulanacak kentsel dönüşüm projesi ile ağır hasarlı ve enkaz halindeki binalar yıkılarak, yerine depreme dayanıklı yeni konutlar inşa edilecek. Proje kapsamında Van Merkez Şerefiye Mahallesi’nde 874, Erciş’te de 871 konut yapılacak. Erciş’te uygulanacak kentsel dönüşüm projesiyle, depremde ağır hasar gören Yusuf Paşa Camisi ile Erçiş Belediyesi hizmet binasının da yeniden inşa edeleceği belirtildi.

ŞEREFİYE'DE HASARLI BİNALARIN YIKIMI TAMAMLANDI

Van Merkez Şerefiye mahallesinde uygulanacak kentsel dönüşüm çalışmaları için hasar gören binaların yıkım çalışmaları tamamlandı. Yıkılan konutlar için hak sahipleri ile anlaşmalar da sağlandı. Mahallede 874 depreme dayanıklı, modern konut inşa edilecek. Konutlar 90 ve 125 metrekare büyüklüğünde olacak. Konutların yapılacağı yerde oyun alanları, oturma alanları, spor sahaları gibi sosyal donatılar da yer alacak. 

ERCİŞ'TE 871 KONUT YAPILACAK 

Depremde en fazla can kaybının yaşandığı Erciş’te 44 hektarlık alanda uygulanacak kentsel dönüşüm kapsamında hasarlı, ağır hasarlı ve enkaz halinde bulunan 147 işyeri ve 400 konut yenilenerek 871 konut inşa edilecek. Konutlar 105, 115, 125, 135 ve 150 metrekare olmak üzere 5 farklı tipte yapılacak.



MÇ (FE/AK)