Dün akşamdan bu yana etkili olan kar ve tipi yolların kapanmasına neden oldu. Van ve Bitlis'te birçok köyü ulaşıma kapanırken, yüzlerce kişide yollarda mahsur kaldı. Bitlis'in Tatvan İlçesi'ne 15 kilometre uzaklıkta bulunan Nemrut Kayak Tesislerine giden ve aralarında personellerin bulunduğu 130 kişi saat 16.00'dan bu yana kurtarılmayı bekliyor. Tatvan İlçesi'ne bağlı Benekli Köyü'nde de kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Taziye ziyareti için köye giden 70 kişi kar ve tipi nedeniyle yolda kaldı. Vatandaşların Kaymakam Süleyman Yılmaz ve Tatvan Belediye Başkanı Abdullah Ok'u araması üzerine ekipler seferber oldu. İl Özel İdareye Bağlı Karla Mücadele ekipleri yaklaşık 2 saat sonra köye ulaşarak mahsur kalan vatandaşları kurtardı.

Van'ın Özalp İlçesi'ne bağlı Çırak Köyü'nde de taşımalı eğitimle öğrenim gören 250 öğrenci yolların kardan kapanması nedeniyle mahsur kaldı. Van'a 116, Özalp'a da 56 kilometre uzaklıkta bulunan köye 6 saat sonra ulaşan Karla Mücadele Ekipleri, yakın köylerde turan 200 öğrenciyi ailelerine teslim ederken köyleri uzak olan 50 öğrenci de Çırak Köyü'nde misafir edildi.

Van'a 37 kilometre uzaklıkta bulunan Güveçli Köyü'nde de 35 öğrenci ve 12 öğretmen kar ve tipinin yolları kapatmasıyla okulda mahsur kaldı. Köyleri yakın olan öğrenciler evlerine bırakılırken, 47 kişide saat 14.30'dan beri mahsur kaldı. Köylüler okulda kalan öğrencilere yemek getirirken, ekiplerin yol açma çalışmaları sürüyor.



FY (FE/RT)